39-годишен криминално проявен бургазлия бе задържан около 10.00 ч. днес

...
39-годишен криминално проявен бургазлия бе задържан около 10.00 ч. днес
Коментари Харесай

Закопчаха лихвар, раздавал кредити на социално слаби, заплашвал с бой и начислявал такса забава

39-годишен престъпно проявен бургазлия бе арестуван към 10.00 ч. през днешния ден от чиновници на отдел „ Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Специализираните полицейски сили в региона на бензиностанция в бургаския квартал „ Победа”.

Установено е, че същият посредством компания раздавал заеми на обществено слаби лица от Средец, които в залог оставяли на негово разположение дебитни карти. В случай на веселба кредитополучателите били заплашвани с физическа разпра и им се начислявали прогресивно увеличаващи се наказателни лихви за всеки отложен ден.

Белезници за престъпно проявен мъж за изнудване и рекет

Така заем от 400 лева нараствал неимоверно за месец, защото с изключение на дължимата главница, в крайната сума се включвали: рента, застраховка и така наречен такси включително и такса „ забава”.

При осъщественото претършуване на употребения от 39-годишния бургазлия автомобил и офиса на частната компания са открити и конфискувани, както следва: от автомобила – средства за физическа разпра, паричната сума от 5 000 лева и копие на персонални карти, а от офиса – дебитни карти и лист на лица с просрочени отговорности.

Спипаха огромния лихвар Менду

По случая са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности под директното управление и наблюдаване на прокуратурата, като са осъществени и разпити на лица с просрочени заеми, застрашени с физическа разпра.

Бургазлията е остарял познайник на полицията / през 2018 год. е арестуван за присъединяване в проведена незаконна група/. Към момента е с полицейско задържане за период от 24 часа и следва покачване на обвиняване за изнудване и рекет.

Работата по случая продължава от чиновници на отдел „ Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР