''За мен този филм (б.р. ''Дворецът на Путин'') е изключително

...
''За мен този филм (б.р. ''Дворецът на Путин'') е изключително
Коментари Харесай

Илиян Василев: Путин е уязвим и към края си, Русия се надига

''За мен този филм (б.р. ''Дворецът на Путин'') е извънредно достижение. Първо, тъй като аз считам, че говорейки за Русия и проблемите там, в това число за автократа Путин и нещата, които той прави, ние виждаме във всеки кадър нашите български аналози''. Това сподели някогашният дипломат на България в Москва Илиян Василев. Той бе посетител в предаването ''ЕвроДикоФ'', където бе обявена новината, че през днешния ден, от 22:00 ч., телевизия Евроком ще излъчи кино лентата на съветския опозиционер Алексей Навални за двореца на президента на Руската федерация - Владимир Путин.

''Този филм вдъхва оптимизъм. Мога да направя прилика с времето на ''перестройката''. Ние живеехме с концепцията, че оня режим е безконечен. Дойде ''перестройката'', хората започнаха да приказват и стана немислимото. Сега е същото - хората започнаха да приказват, а Путин е уязвим, към края на политическата си кариера и Русия се надига'', добави Василев.

" Този модел, при който ''царят'' раздава поръчки на ''болярите'', които по-късно връщат с признателност, безусловно е едно към едно в България ", безапелационен бе някогашният дипломат.

Според него съветските управляващи са си мислили, че като не се покаже филмът на Навални по формалните медии, ще го заглушат и понижат резултата му.

Василев посочи това, че въпросният филм е достигнал 100 милиона гледания, което е нещо невиждано за Русия.

''С излизането на кино лентата Навални сподели на Путин: ''Не ме е боязън от теб'''', означи някогашният посланик.

''Аз мисля, че на следващия ден (б.р. днес) отново ще има протести'', сподели Илиян Василев, а по-късно цитира своя другар Михаил Крутихин, който му е казвал, че в тези режими измененията се случват ненадейно.

''В Русия и България не би трябвало да се предвижда смяна въз основа на изследване на публичното мнение. Промяната е освен допустима, тя е идна, тъй като Путин като цар става неуместен на ''болярите'', изключително на междинната класа'', съобщи още някогашният ни дипломат в Москва.

Целия диалог сред Сашо Диков и Илиян Василев можете да изгледате след 1:37:22 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР