''Мерките са безкрайно закъснели''. Едни от най-меките мерки, сравнено с

...
''Мерките са безкрайно закъснели''. Едни от най-меките мерки, сравнено с
Коментари Харесай

Радан Кънев разкритикува властта: Мерките са безкрайно закъснели

''Мерките са безпределно закъснели''. Едни от най-меките ограничения, съпоставено с доста страни в Европейски Съюз. Това сподели в „ Тази заран “ евродепутатът Радан Кънев.

Според него е трябвало да се обвържат здравните ограничения с икономическите, което у нас не се е случило.

" Няма по какъв начин да издържи другояче обществото. Малкият бизнес дава 3/4 от работните места, би трябвало да осъществят оборот, с цел да живеят и заплащат заплати. Няма ги тези ограничения у нас. Навсякъде в Европейски Съюз е със заем и би трябвало да се премисли републиканския бюджет ", счита Кънев.

Според него този бюджет е писан преди „ пагубната обстановка “.

„ Той не регистрира потребността от затваряне, от стопански ограничения. Той планува заеми и внезапно увеличени разходи, само че разходи към държавната администрация “, счита Кънев.

Той изнесе и данни, свързани с общата смъртност у нас за последните 5 години.

" Общата смъртност в България на седмична база, освен от COVID-19, e 100% над тази от предходната година. В края на ноември над 400 на ден повече от естественото сме изгубили. За два дни това са всички случаи на жертви за година от ПТП-та “, изясни евродепутатът, като добави, че това са осреднени данни и се надява в новите индикатори на Национален статистически институт да са други.

Той изрази и терзание от метода на харчене на пари за ковид.

„ Аз съм угрижен по какъв начин се харчат парите за COVID-19 сега. Сложиха един текст в закона на публичните поръчки - за всичко, обвързвано с COVID-19 не важат публичните поръчки “, съобщи Радан Кънев.

Според него е допустимо зад спешността на ковид да се крият корупционни практики. Той изясни, че е общувал с медици, които са споделили, че се вършат покупки на двойна и тройна цена. Кънев разясни, че такива случаи се проверяват и се надява да са единични.

Според евродепутата няма по какъв начин страната ни да мине без заем за излизане от рецесията, само че е значимо по какъв начин се харчат парите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР