''Истината за България, аз мога само с две изречения да

...
''Истината за България, аз мога само с две изречения да
Коментари Харесай

Росен Миленов, бивш служител на ДАНС, за ФАКТИ: За 30 години се ограбиха 200 милиарда от народа

''Истината за България, аз мога единствено с две фрази да я кажа. Генезисът на казуса се крие в три аргументи: първата е, че за последните 30 години бяха ограбени близо 200 милиарда от страната и народа. Именно тези мръсни пари удавиха морала, убиха страната и обезкървиха нацията. И най-лошото е - разрешиха на мутрите да бъдат в държавната власт. Втората причина е народопсихологията, а тя се основава на клиентелизма, на индивидуализма, на тарикатлъка, на зависимостите и страха. Третата повода е неналичието на гражданско общество, което да бъде коректив на извращенията на властта. Всичко е документирано в службите, постоянно е имало оперативни разрабротки посредством разнообразни начини - специфични разследващи средства, подслушване, правене на снимки и така нататък, което се документира и стои, само че за жалост не служи на закона, а точно отговорните да бъдат подведени под наказателна отговорност, а служи като компромат, с цел да поддържа омертата на мощните на деня'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ някогашният чиновник на ДАНС Росен Миленов, който е експерт по икономическа престъпност.

''Ще ви кажа, че в този скандал с хазарта - няма почтени. Но най-виновна е страната в лицето на ръководещите, тъй като те носят отговорност. В случая, този бизнес се е родил по времето на ръководството на Борисов, развил се е по време на ръководството на Борисов и в този момент просто се отстрани по негово време. Комисията по хазарта в никакъв случай без да пита не може да вземе решение дали да се полза по една ставка или по другата, всичко е ставало със знанието на Борисов. Да, Божков постоянно е желал да бъде монополист в тези действия, където има най-голяма облага. Той постоянно е имал нюха да надушва огромните облаги. Тук имаме почистване на сметки по мутренски, само че през страната. Самите институции, се употребяват през днешния ден като бухалки. Държавата през днешния ден по тази причина споделяме, че е на мафията. Найденови, едва ли в случай че нямат поддръжка откъм гърба на властта, ще излезнат да приказват. Вече убийства няма. До 2000 година ставаха убийствата, когато се изчистваха пазарните ниши. След като бяха изчистени пазарните ниши, за всеки стопански отрасъл дава отговор олигарх. Оттогава към този момент страната отиде в ръцете на мафиотите и те в този момент употребяват прокуратурата, служби, с цел да си разчистват сметките. Вече не убиват. Затова мисля, че и Божков, може би след тези циркове с Ролс-Ройса, към този момент не е в България'', разяснява Миленов настоящата тематика с броженията в хазартния бизнес.

''Един отиде в Сърбия, искаше да взима мястото на Доган. Става въпрос за Цветан Василев, да взима цялата власт. По същия метод банката беше приведена в неплатежоспособност, заплатиха цената - жителите, народът. Пеевски прибра 200 милиона, другият прибра 200 милиона - Цветан Василев (бел. ред. по-късно посочи, че приказва образно). По същия метод е и тук с
хазарта. ''А'' тимът в този момент е Борисов, Пеевски, Кирил Домсучиев, Инса Ойл - Георги Самуилов, държат прокуратурата, държат изпълнителната власт. От другата страна на барикадата са тези, които с мръсни пари ги натиснаха. Най-големите контрабандисти през днешния ден - купиха националните малките екрани. Дотам сме стигнали. Аз за това споделих, че през днешния ден няма убийства, тъй като де факто мутрите са във властта. Днес те употребяват, нали нагледно казано, институциите - прокуратура, ДАНС, Министерство на вътрешните работи. Използват ги като бухалки, за почистване на сметки по мутренски'', съобщи още Росен Миленов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР