''Аз познавам Васил Миков от 1989 година. Жалко за този

''Аз познавам Васил Миков от 1989 година. Жалко за този ...

Атанас Атанасов: Трябва да се иска обяснение от Цацаров за случая с Васил Миков.


''Аз познавам Васил Миков от 1989 година. Жалко за този човек. Той беше изключително честен човек, даже бих казал прекалено. Искам да акцентирам върху изключително важен момент. Самоубийството също може да е престъпление при определени обстоятелства, когато трябва да бъдат преследвани хора, които с унижаването на определено лице, са го довели до самоубийство''. Това заяви председателят на ДСБ и съпредседател на обединението ''Демократична България'' ген. Атанас Атанасов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком. Поводът за гостуването му там, както и за конкретното изказване, е смъртта на прокурора Васил Миков, причинена от самоубийство.

''Трябва да отговори главният прокурор, дали е обявено досъдебно производство, какви са подбудите за самоубийство на този човек? Трябва да се поиска това обяснение от Цацаров. Ако е оказван тормоз, тези, които са го тормозили, трябва да бъдат преследвани наказателно'', заяви още ген. Атанасов.

''Последно го видях април или май тази година, на Витошка. Човекът ми каза: аз съм един високоплатен пенсионер. Работа не ми дават. Такъв независим човек, високообразован, човек с широка култура, явно такива хора там не могат да бъда търпени'', коментира още по темата Атанас Атанасов.

Източник: fakti.bg