386 молби от осъдени затворници за помилвания са подадени през

...
386 молби от осъдени затворници за помилвания са подадени през
Коментари Харесай

386 молби от осъдени затворници за помилвания са подадени през 2018 г.

386 молби от наказани пандизчии за помилвания са подадени през предходната година, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с публицисти. От тях 366 към този момент са били прегледани.
От началото на мандата на президента Румен Радев през януари 2017 година досега помилваните са 11 души. "В един месец може да дойдат по 100 молби, а в различен нито един ", посочи Йотова.
Като деликатни проблеми тя дефинира случаите, при които става въпрос за здравословното положение на човек от фамилията. Случвало се е даже комисията, която преглежда документите на лишените от независимост, да се свързва непосредствено с шефове на лечебни заведения, с цел да ревизира дали подобен човек фактически съществува, или в това лечебно заведение има подобен лекар, който е издал документа на близкия на ограничения от независимост. Друг внимателен проблем бил, когато фамилията не живеело в България.
"Желанието ни е да пипаме деликатно ", сподели вицепрезидентът.
По нейни наблюдения броят на молбите от лишени от собода се усилва. Имало обаче даже и случаи на подадена молба от прокуратурата. "Толкова е тежка обстановката ", добави Йотова.
Комисията ще регистрира своята активност в края на месеца. Заедно с това ще бъде изработен и самобитен разбор на закононарушенията, които се правят у нас, въз основа на документите, които идват в президентството. Наблюденията били, че от ден на ден се усилват случаите на закононарушения, осъществени под въздействието на опиати, трафикът на хора, както и случаите на домашно принуждение.
В 3/4 от случаите на домашно принуждение причинителите въобще не разбирали за какво са осъдени. "Употребата на опиати не среща благосклонност в очите ми ", изясни Йотова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР