3845 души са намерили ново работно място на 60 трудови

...
3845 души са намерили ново работно място на 60 трудови
Коментари Харесай

Близо 3900 души са започнали работа в резултат от трудовите борси през 2021-а

3845 души са намерили ново работно място на 60 трудови тържища през миналата 2021 година, оповестиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. В директните срещи, проведени от бюрата по труда в страната, присъединяване са взели 496 работодатели. Те са показали 4792 свободни работни места, а да се срещнат на място с изискванията и условията за оповестените позиции са се присъединили общо 4230 търсещи работа. Всички срещи са извършени при цялостно съблюдаване на настоящите в съответния интервал противоепидемични ограничения.

Девет профилирани трудови тържища в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството са събрали 96 работодатели, които са боявили 1886 свободни работни места за камериерки, сервитьори, готвачи, пикола, екскурзоводи, хигиенисти и други Да се осведомят в детайли за предлаганите предложения са пристигнали 1122 търсещи работа в тази сфера, а оповестените работни места са траяли да бъдат предлагани от бюрата по труда и след края на тържищата, в следствие от което на тях са наети общо 1843 души.

Тринайсет профилирани юношески трудови тържища са привлякли интереса на 792 търсещи работа младежи, а 738 са намерили уместно работно място. В срещите са се присъединили 134 работодатели, които са оповестили 885 свободни работни места за готвачи, продавач-консултанти, водачи, механически сътрудници, машинни оператори, инженери и други.

Четиридесет и три дълготрайно безработни са показали интерес към профилираната трудова борса, ориентирана към тяхната целева група. По време на мероприятието 10 работодатели са оповестили 18 свободни работни места за лаборанти, служащи в областта на зърнопреработване и фуражи, служащи за обработка на дърво, бармани, касиери и други, като всички те са заети след директната среща.

Останалите 37 от събитията през годината са общи трудови тържища, в които са се присъединили 256 работодатели и близо 2273 търсещи работа. Обявени са били 2003 свободни работни места за кредитни консултанти, счетоводители, механически сътрудници, водачи, електротехници, машинни оператори, инженери и доста други - наети са 1246 лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР