380 дела, свързани с мигранти, са образувани в Районната прокуратура

...
380 дела, свързани с мигранти, са образувани в Районната прокуратура
Коментари Харесай

380 дела, свързани с мигранти, са образувани в Районната прокуратура в Бургас

380 каузи, свързани с мигранти, са формирани в Районната прокуратура в Бургас. Заради невиждания напън от Окръжната прокуратура свикаха незабавна среща с ръководсството на бургаската полиция, началниците на районни полицейски ръководства, регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова и кметовете на общини.

Административният началник на Окръжната прокуратура Георги Чинев заключи:

" В резюме мога да кажа, че няма растеж на битовата престъпност, което е успокоителен факт, само че има растеж, и то забележителен, на закононарушенията, респективно на досъдебните производства, свързани с мигрантската вълна. Също следим растеж и на пътно-транспортните катастрофи, вследствие на които е породена гибел след приложимост на наркотични субстанции, техните аналози и алкохол ".

Профилът на каналджиите е изменен, съобщи заместник-директорът на Бургаската полиция комисар Емил Павлов:

" Това, което прави усещане, е, че все още от началото на годината имаме открити причинители от 17 разнообразни страни. Говорим за Германия, Франция, освен страни от Източния блок, по този начин, че може да се каже за това, че в реалност профилът на трафикантите се е трансформирал ".

128 досъдебни производства са формирани след разкриването на 7 полицейски контролно-пропускателни пункта на входовете и изходите на Бургас, съобщи още комисар Павлов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР