380 дела, свързани с мигранти, набюдава Районната прокуратура в Бургас.

...
380 дела, свързани с мигранти, набюдава Районната прокуратура в Бургас.
Коментари Харесай

380 дела срещу мигранти и каналджии следи Районната прокуратура в Бургас

380 каузи, свързани с мигранти, набюдава Районната прокуратура в Бургас. Заради невиждания напън от Окръжната прокуратура свикаха незабавна среща с управлението на бургаската полиция, началниците на районни полицейски ръководства, регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова и кметовете на общини, заяви БНР.

Административният началник на Окръжната прокуратура Георги Чинев съобщи: " В резюме мога да кажа, че няма растеж на битовата престъпност, което е успокоителен факт, само че има растеж, и то забележителен, на закононарушенията, респективно на досъдебните производства, свързани с мигрантската вълна. Също следим растеж и на пътно-транспортните катастрофи , вследствие на които е породена гибел след приложимост на наркотични субстанции, техните аналози и алкохол. "
 7 арестувани след гонка на полицията с каналджия на мигранти в Бургас
7 арестувани след гонка на полицията с каналджия на мигранти в Бургас

Шофьорът е сириец, а мигрантите - мароканци

Профилът на каналджиите е изменен, съобщи заместник-директорът на бургаската полиция комисар Емил Павлов. " Това, което прави усещане, е, че все още от началото на годината имаме открити причинители от 17 разнообразни страни. Говорим за Германия, Франция, освен страни от Източния блок, по този начин, че може да се каже за това, че в реалност профилът на трафикантите се е трансформирал ", изясни той.

По думите му 128 досъдебни производства са формирани след разкриването на 7 полицейски контролно-пропускателни пункта на входовете и изходите на Бургас.
 Жертва и двама ранени след меле на пътя Варна - Бургас
Жертва и двама ранени след меле на пътя Варна - Бургас

Кола е блъснала пешеходец, след което се е сбълкала челно с различен автомобил

" Мигрантският напън и всички тези камикадзета тормозят бургазлии ", разяснява преди срещата кметът на Бургас Димитър Николов . Той увери, че локалната власт ще окаже цялостно подпомагане на " Гранична полиция " с механически средства и със заграждения по отношение на КПП-та, които са построени на входно-изходните артерии на града. " Продължаваме да слагаме видеонаблюдение тук-там, които се оказват от Министерство на вътрешните работи. Ще търсим отговор на въпроса по какъв начин ние можем в допълнение да спомагаме ", уточни Николов.

Той сподели още, че е обезпокоен от случаите по пътищата , свързани с високата скорост, дрогирани и пияни водачи, които заплашват сигурността на жителите.
 Условна присъда за сириеца, предизвикал гибелта на двама служители на реда при гонка в Бургас
Условна присъда за сириеца, предизвикал гибелта на двама служители на реда при гонка в Бургас

Масуд Абдо бе санкциониран и с 2500 лв.

Според кмета на Карнобат Георги Димитров третокласният път, който свързва Община Средец и Карнобат, се употребява от мигрантите, с цел да излязат на Автомагистрала " Тракия ". " Този път с изключение на за мигранти, за друго не става. Очаква се сериозен ремонт. Не са останали без работа службите на Министерство на вътрешните работи. Миналият месец бяха над 100 индивида. Те не желаят да останат в общината, няма и какво да вършат ", обясно той.

Кметът на Камено Жельо Вардунски прикани да се възвърне районното полицейско ръководство в града. " Не виждам за какво закриха това ръководство. Когато работеше, престъпността в Камено спадна, това се регистрира. Превенцията също е значима, не би трябвало да се чака да се усилват закононарушенията. Криминално проявените са се оповестили срещу, само че 7/8 от жителите желаят възобновяване му. И престъпността и мигрантите ги тормози ", съобщи той. Вардунски уточни също, че мигрантските канали са се пренасочили през село Желязово .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР