38% от учениците се обучават онлайн през тази седмица. Това

...
38% от учениците се обучават онлайн през тази седмица. Това
Коментари Харесай

787 ученици и 399 учители са заразени с коронавирус от началото на седмицата

38% от учениците се образоват онлайн през тази седмица. Това са съвсем 266 000 деца и младежи, демонстрират данните от последното проучване за COVID-19 в учебните заведения, извършено на 24 януари т.г. Останалите съвсем две трети от учениците са в учебно заведение. През предходната седмица техният дял беше 82 %, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Над 17 500 възпитаници не престават да посещават присъствени занятия, без да бъдат тествани за вируса, тъй като техните учебни заведения попадат в общини със заболяемост под 250 на 100 000 души. Други повече от 50 600 възпитаници са в клас без проучване, само че с съществуването на зелен документ - годен документ за имунизация, преболедуване или съществуване на антитела.

Според формалната статистика на Министерството на здравеопазването към днешна дата са имунизирани 9,25 % от гимназистите, а други 14,43 на 100 от учениците от пети до 12-и клас са преболедували COVID-19 през последната половин година.

По-малкият дял на възпитаници в присъствено образование се отразява и върху броя на доказаните позитивни проби.

Тази седмица 787 възпитаници са дали положителни резултати , което е съвсем два пъти по-малко спрямо предходната седмица, когато бяха 1348.

Всичко за Вашата сватба

Най-много инфектирани този път има при децата от първи до четвърти клас - общо 315, които съвсем на всички места учат присъствено. 264 са позитивните проби при гимназистите. Най-малко са в прогимназията - 208 спрямо предходното тестване, когато болните възпитаници от пети до седми клас бяха 486.

Повишение има при позитивните проби на учителите и непедагогическите експерти.

Тази седмица с открит ковид са 399 преподаватели при изследвани над 24 752. През предходната седмица позитивните бяха 366 при тествани над 27 000 педагози.

Непедагогическите експерти с положителен тест са 164. През предходната седмица техният брой беше 133.

В МОН не престават да постъпват заповеди от Регионалните здравни инспекции (РЗИ) за прекратяване на присъственото образование на разнообразни випуски в обособени общини и области. Днес министърът на образованието и науката издаде разпореждане за образуване на онлайн занятия до края на седмицата за учениците от пети до 12-и клас в област Стара Загора.

Междувременно министърът подписа заповедта, с която афишира дните от идната седмица за неучебни. Така на процедура идващото тестване в учебните заведения ще бъде в първия ден на втория период - 7 февруари т.г., осведомят от МОН.
Всичко за Вашата сватба
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg