38-годишният Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов – Стамбето, ...

38-годишният Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов – Стамбето,

Убиецът на Стамбето остава зад решетките

38-годишният Владимир Василев, упрекнат в убийството на Станимир Иванов – Стамбето, остава в ареста. Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е отказана смяна на мярката за неотклонение „ задържане под стража “.
Прочетете още
Василев е упрекнат за това, че на 24 март 2021 година съзнателно е умъртвил Станимир Иванов – Стамбето в офис за бързи кредити в Стара Загора.  Пострадалият работил от няколко години за притежателя на компанията,  а убийството е осъществено със законно притежаван револвер.

Подсъдимият апелира отхвърли на Окръжен съд – Стара Загора, пред който делото се преглежда на първа инстанция, да промени мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека. Апелативните магистрати решиха, че жалбата е неоснователна, така като няма съответни данни да е настъпила смяна в събитията по делото, а определението на окръжния съд е обосновано и законосъобразно. Като безпричинно е признато и възражението на отбраната, че срокът на предварителното задържане е прекомерно дълъг така като съвещанията се насрочват ритмично и първоинстанционният съд поставя всички старания за решение на делото в рационален период.        

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Спрямо подсъдимия Василев в началото е била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а след решение на различен състав на Пловдивския апелативен съд от месец юли тази година тя е била изменена в „ домакински арест “ с електронно средство за наблюдаване. След като по делото са постъпили данни, че Василев се е опитал да окаже въздействие върху очевидци по делото, в края на месец октомври, Апелативният съд почете настояването на прокуратурата и промени мярката му за неотклонение от „ домакински арест “ още веднъж в „ задържане под стража “.

Иванов, който е с дебело престъпно досие, е бил погубен с два патрона в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. " Цар Симеон Велики " 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години. Той се занимавал с настоящата активност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, дружно с шефката на къщите - Десислава, с която живеели на фамилни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в постройката. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за погубен мъж на въпросния адрес. Когато служителите на реда отишли на място, Владимир  предал оръжието си и декларирал, че той е прострелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие. Заради дебелото си престъпно досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е намерено у него. Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож. На този стадий обаче няма никаква информация убитият да е употребявал хладно оръжие. 

Записи от охранителните камери сега на убийството обаче няма. Според показанията на водача на началника самият той ги е изключил по разпореждане на Владимир същия ден, към 17. 00 ч.  

Познати на извършителя  и жертвата са безапелационни, че в тази ситуация няма по какъв начин да става дума за самоотбрана. Владимир не за първи път проявявал обществено експанзия.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg