37-годишният Александър Иванов, който в петък бе задържан за кражбата

...
37-годишният Александър Иванов, който в петък бе задържан за кражбата
Коментари Харесай

Козлодуйчанина, арестуван за кражбата на Аполон Медикус, иска да е в ареста /снимки/

37-годишният Александър Иванов, който в петък бе арестуван за кражбата на статуята на Аполон Медикус от региона на Централна баня в София изиска да остане в ареста тъй като няма персонална карта и няма непрекъснато жилище.
Бронзовата скулптура на Аполон изчезна на 14 декември. Кражбата беше снимана от видеокамера, на която се вижда, че причинителят е мъж. На 28 декември, тя бе открита в положително положение покрай площад "Бански ". Арестуваният за кражбата се оказа скитник, който спи в опожарената постройка на "Син Сити " на бул. "Христо Ботев ". Той е родом от Генерал Тошево, а непрекъснатият му адрес е в добричкото село Петлешково. Той е упрекнат и за кражбата на 7 броя месингови чучури, които изчезнаха на 5 декември. След като отмъкнал статуята на Аполон Медикус, Александър Иванов, който бил известен с прякора Сашо Добруджанеца, търсил покупател, на който да я продаде. Той я бил снимал на мобилния си телефон. Пред служители на реда от пето районно направил самопризнание, че е направил кражбата.
Оказа се, че мъжът е с богато престъпно досие От 2002 до 2012 година е осъждан 6 пъти, като последната му присъда е от 14 юни 2016 година и е 2 година затвор за блудничество.
"Осъзнавам си грешката ", сподели Александър Иванов пред арбитър Гюляй Кокоева. Тя го остави в ареста с аргумента, че може да се укрие и да извърши други закононарушение. Стореното от него действие е тежко съзнателно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР