37-годишеният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние.

...
37-годишеният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние.
Коментари Харесай

Пациентът с коронавирус в Шумен се самоизолирал, контактувал само с 1 човек

37-годишеният шуменец, диагностициран с ковид , е в приемливо здравословно положение. Той самичък е почувствал неразположение, откакто се е прибрал от Банско на 14 март и се е сложил под карантина. След това персоналният доктор го е насочил към болнично заведение. Там е откаран със кола на Спешна помощ.

Вчера по обяд е признат в инфекциозно поделение с клинична симптоматика за остро респираторно заболяване и с епидемиологична анамнеза, че е работил в Банско.

Направено е епидемиологично изследване на болния, търсят се контактните. Към сегашния миг имаме информация единствено за един контактен , само че изследването продължава.

Имал симптоматика още тогава, имал е подозрения и не е контактувал с никой различен. Той се е самоизолирал , каза д-р Пепа Калоянова от РЗИ-Шумен.

Кметът Любомир Христов разгласи, че със заповед ще затвори публичните кафе машини. 

В ОДМВР- Шумен 00:00 часа на 21 март са въведени ограничавания на входно-изходните артерии на регионалния център за всички коли, пренасящи пасажери и без обоснована причина желаят да го посетят или да го изоставен.  

На контролно-пропускателните пунктове служителите на реда беседват с водачи и пасажерите в колите, и в случай че липсва необходимост за пътуването по, ги връщат. По пунктовете всичко ситуацията е спокойна, множеството от хората са наясно с въведените ограничения, показаха от полицията.

Директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим уточни, че се ревизират и всички сложени под карантина, а те са към 100. Досега са открити деветима, които са нарушили карантината. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР