36-годишният рехабилитатор от Варна Андрей Трайков успява за 34 часа,

...
36-годишният рехабилитатор от Варна Андрей Трайков успява за 34 часа,
Коментари Харесай

Вдъхновяваща история: Варненец пробяга 162 км за 34 часа без да спи

36-годишният рехабилитатор от Варна Андрей Трайков съумява за 34 часа, без нито минута сън, да пробяга 162 километра. Това се случва по време на маратон в Гърция. За Андрей това е второто огромно достижение. Първото е, че преди три години съумява да смъкна 60 кг поради влошеното си здравословно положение.

Андрей още помни какво е да финишираш под непрекъснат пороен дъжд. Теренът, който би трябвало да пробяга, също не е лек.

" Не съумях да го направя за 32 часа не поради физическата ми дарба, а просто най-после имах доста инциденти. Изпаднах в всякакви хипотермии, всякакви рухвания, атмосферни условия, екипировка и най-после обърках, направих 10 километра повече, тъй като обърках едни табели. Аз имам да му връщам на това съревнование. Може би следващата година отново ще отида на него ", дава обещание си Андрей.

Докато тича Андрей употребява главно протеинови блокчета, соленки и вода.

" На съревнование заобикалям да хапвам сандвичи и всякакви месни артикули. На някои хора добре им понася междудругото. Някои си ядат филии с лютеница, баници и доста добре им се отразява. На мен не ми се отразява добре, отново споделям, всеки е самостоятелно. На предишното съревнование съм изял като си гледах към 6000-7000 калории за 34 часа и съм изразходил 19 000 калории ", споделя Андрей.

Андрей към този момент прави проекти и за новия маратонен сезон. Предпочита надпреварите, които включват пробег с над 120 километра.

" Юли месец може би ще отида в Полша. И ще направя едно съревнование от 240 километра със 7 000 километра денивелация съм си харесал като да мина 200 километра границата ", добавя Андрей.

Този необикновен хъс да се състезава идва преди три години, когато стартира безмилостна борба с килограмите поради влошеното си здраве. Тогава Андрей тежи 140 кг. Коренно трансформира навиците си. Започва да тренира постоянно, тъй като е решен да смъкна всичко ненужно от себе си и да сложи ново начало в живота си.

" Доста дълго време бях с наднормено тегло. Тогава смъкнах 60 кг. Ама то по-късно отново качвах, отново свалях килограми. Но не чак прекомерно толкоз. Бях 140 кг. Чувствах се доста зле. Имах кръвно високо, всичките ми проучвания бяха ненормално високи. И болеше ме извънредно доста кръст. И тогава си крещя или би трябвало да почна, или няма да мога да вървя един ден ", спомня си Андрей.

Всичко това го стимулира да замине надалеч от града и да направи нещо за себе си.

" Не съм пазил някакви брутални диети. Махнах нездравословни храни като " junk food ", които ядях доста, тестени, пици, баници, мазнотии и шоколад, доста обичам шоколад, и ядях доста плодове, доста зеленчуци и риба ", споделя Андрей.

" Опитах се да ходя доста, да върша преходи и това нещо ми се отрази и смъкнах 10 кг за 10 дни и тогава се стопираха нещата. Тогава се прибрах във Варна. Чувствах се несъмнено по-добре ".

Резултатите го подтикват още повече да продължи да спортува.

" Тогава започнах да упражнявам във фитнес, да въртя също доста вървене, доста колоездене, с цел да въртя, с цел да имам доста размер, т.е. да направя калориен недостиг ".

За Андрей най-голямото достижение е, че съумява да отслабне с 60 кг. Днес не може да си показа и един ден без спорт.

" Всеки един човек може да реализира каквото желае. Само че би трябвало да го обмисля и да го прави с верните стъпки. И да си го направи като цели, а не като някакви фантазии. В смисъл, едно е да мечтаеш, друго е да си го направиш като цел, и да си направиш дилемите по какъв начин да я постигнеш тази цел ", уверен е Андрей.

Трудни моменти постоянно е имало, споделя още Андрей, само че по-важното е да не се отказваш.

" Винаги има способи, ще направя нещо друго, да видя къде греша. Винаги, където не се получава, виждам къде греша и започвам да чета и да диря решение. И постоянно го намирам ".

Репортер: Силвия Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР