36-годишната телевизионна журналистка е близка до либералната опозиция и бивша

...
36-годишната телевизионна журналистка е близка до либералната опозиция и бивша
Коментари Харесай

Ксения Собчак – идеалният съперник на Путин за изборите

36-годишната телевизионна журналистка е близка до демократичната съпротива и някогашна звезда от реалити шоута. В края на октомври тя изненада мнозина, обявявайки кандидатурата си под лозунга "Против всички ".

Проучванията на публичното мнение й дават поддръжката на 2 на 100 от имащите желание да гласоподават, само че тя се надява да получи четвърто или пето място на президентските избори

Ксения е щерка на първия кмет на Санкт Петербург след рухването на Съюз на съветските социалистически републики.
Тя е била водещ на ранната съветска версия на "Биг Брадър " и е обект на таблоидите поради скандалните си връзки. От 2013 година Собчак е женена за съветския артист Максим Виторган.

Вижте фотоси на Ксения Собчак >>>

До 2011 година Собчак е тотално аполитична и в никакъв случай не се е изказвала за президента Путин, който е другар на татко ѝ, а се приказва, че е и неин кръстник.

През 2011 и 2012 година Собчак се причислява към митингите против Кремъл в Москва, само че не насочва рецензии към президента Владимир Путин, който в миналото е бил заместител на татко й.
По-рано опозиционният водач Алексей Навални предизвести Собчак, че с възможна кандидатура тя ще помогне на Кремъл, като раздели опозицията.

Собчак разгласи, че нейната кандидатура ще стане аналог на анулираната рубрика "не поддържам никого " в бюлетините.

"Подканвам всички политически сили, подготвени да употребяват кандидатурата ми като естрада, да изкажат претенциите си към сегашната обстановка и сегашната власт в границите на моята акция, тъй като това не е акция за Собчак, а срещу метода, по който е организиран политическият и публичен живот през днешния ден ", се споделя в писмо от самата нея, оповестено на уеб страницата на в. "Ведомости ".

Самата тя акцентира, че не се придържа към твърди идеологически рамки и не е член на никоя партия.

Два дни преди изборите в неделя, тя обаче разгласи, че основава своя политическа партия.

"Искаме да създадем нова партия! Искате ли смяна? ", попита тя млади руснаци, събрали на президзборен протест се в зала в северната част на Москва. Партията, учредена от нея и някогашния опозиционен народен представител Дмитрий Гудков, ще се споделя "Партия на измененията ", разгласи Собчак.

Ксения Собчак е "идеалният противник " за днешния президент Владимир Путин. Тя е компромисна фигура за президентската администрация и за демократичния електорат, показва анализаторът Игор Бунин в материял за РБК.

"Фигурата й, от една страна, устройва президента, тъй като той я познава (работил е в градската администрация на Ленинград, след това Санкт Петербург, дружно с татко й Анатолий Собчак - б. пр.), а от друга - тя може да развълнува младежта ", разяснява Бунин.
Според него телевизионерката ще има за задача да притегли към изборите "светски хора, недоволни от преобладаващия православен дискурс ".

По време на предизборната си акция Ксения Собчак беше упреквана нееднократно, че служи на ползите на Кремъл, разделяйки към този момент отслабената съпротива, на чийто главен водач Алексей Навални беше неразрешено да взе участие в избори до 2024 година, тъй като е осъждан. Собчак обаче се отличи, отправяйки твърди рецензии против съветския президент Путин в медиите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР