356 малки и средни компании са получили безплатни ваучери за

...
356 малки и средни компании са получили безплатни ваучери за
Коментари Харесай

356 малки и средни фирми са получили ваучери за IT услуги за 6.1 млн. лв.

356 дребни и междинни компании са получили безвъзмездни ваучери за IT услуги на обща стойност 6.1 млн. лева, заяви Министерството на стопанската система.

Пилотната скица, финансирана от европрограмата " Иновации и конкурентоспособност ", бе препоръчана през лятото и до 31 август компаниите можеха да подават заявки. Общият й бюджет е 9.1 млн. лева, като упованията бяха от тях да се възползват 450 компании.

Целта на ваучерната скица е да поддържа дигитализацията на българските предприятия, като улесни достъпа им до цифрово ноу-хау и технологии. Насърчава се потреблението на нови, основани на софтуерни решения бизнес модели, като в същото време с това се помогат компаниите да преодолеят предизвикателсвата на COVID-пандемията.

На утвърдените досега компании ваучерите се изпращат по пощальон поради влошената епидемична обстановка в страната, показват от икономическото министерство. Този развой ще продължи до привършване на разчетения бюджет и постигане на 450 компании.

Предлагат се два типа ваучери за IT услуги. Първият, на стойност 5 000 лева без Данък добавена стойност е за правене на уеб уебсайт или приложение. Вторият - за 20 000 лева без Данък добавена стойност, е за цифров маркетинг, усъвършенстване на процеси или обезпечаване на кибер и осведомителна сигурност.

IT компаниите, които работят по ваучерната скица, са включени в Списъка на непринудено участващите снабдители, потвърдили потенциала си да правят услуги за въвеждане и потребление на ИКТ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР