350 служители на лондонското летище Хийтроу“, които обработват багажа на

...
350 служители на лондонското летище Хийтроу“, които обработват багажа на
Коментари Харесай

350 служители на „Хийтроу“, обработващи багажа, започнаха тридневна стачка

350 чиновници на лондонското летище „ Хийтроу “, които обработват багажа на пасажерите, започнаха тридневна стачка поради заплащането им.

В 04.00 часа тази заран започва 72-часовата стачка, която ще завърши рано сутринта в понеделник.

Стачкуващите служащи са членове на профсъюза „ Юнайт “ и са най-вече товарачи и разтоварачи на багажите на пасажерите. Техен шеф е компанията Menzies Aviation. Профсъюзът окачестви като „ насмешка “ предлагането на работодателя за нарастване на заплатите.

Стачката идва сега, когато доста почитатели на националните тимове по футбол на Англия и Уелс се насочат за Катар, където в неделя стартира международното състезание.

Ето за какво самолетни компании като Qatar Airways, Singapore Airlines и Emirates се чака да бъдат измежду най-сериозно засегнатите. Това обаче не се отнася за British Airways и Virgin Atlantic, които също правят полети до Катар, тъй като те употребяват друга компания за наземните си услуги.

Сериозно ще бъдат наранени доста други авиолинии, в това число презокеанските Air Canada, American Airlines и австралийската Qantas, както и някои от натоварените европейски авиолинии като ирландската Aer Lingus и Lufthansa с нейните дъщерни австрийски и швейцарски авиолинии.

Междувременно стана известно, че чиновниците на Кралските пощи ще стачкуват 6 дни през декември, в това число и на 24 декември – един от най-натоварените дни за пощите през годината.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР