350 медицински пакета за 35 000 украински военнослужещи ще предостави

...
350 медицински пакета за 35 000 украински военнослужещи ще предостави
Коментари Харесай

България ще предостави на украинската армия 350 медицински пакета


350 медицински пакета за 35 000 украински военнослужещи ще даде България на украинската войска. Това е заречен служебният министър на защитата Димитър Стоянов на срещна с посланика на Украйна Виталий Москаленко.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7233
Преди седмица служебният кабинет утвърди помощта. Освен това е инициирана е процедура за даване като подаяние на зимни дрехи за украинската войска, е споделил Димитър Стоянов, представен от пресцентъра на отбранителното министерство.

На срещата служебният министър Стоянов е показал, че България оказва филантропична и военно-техническа помощ на Украйна.

Според решение на предходния парламент България не разрешава експорт на въоръжение към Украйна. Страната ни обаче контракти ремонт на украинска техника в български военни фабрики. На срещатап осланик Москаленко е благодарил за настаняването на украински жители в почивни станции на военното ведомство. Там има 214 души.

В диалозите е бил емфатичен и приносът на България към Доверителния фонд на НАТО за възобновяване и рехабилитация на украински военнослужещи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР