350 кандидат-студенти пишат по темата За няколко лайка повече“ на

...
350 кандидат-студенти пишат по темата За няколко лайка повече“ на
Коментари Харесай

Бъдещите кандидат-журналисти в СУ пишат по темата „За няколко лайка повече“

350 кандидат-студенти пишат по тематиката „ За няколко лайка повече “ на изпита по публицистика в Софийския университет .
 БГНЕС
С писмения изпит по публицистика започва първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за образователната 2019/2020 година Проф. Ренета Божанкова , зам.-ректор на Алма матер, приветства всички претенденти с добре пристигнали в най-старото висше учебно заведение в България на първия изпит от кандидатстудентската акция за тази година.
 БГНЕС
Тя пожела в днешния пролетен и безоблачен ден въодушевление, дълбока мисъл, равновесие на знанията и възприятията и изрази убеденост, че претендентите са готови за този изпит и ще покажат най-хубавото, на което са способни, с цел да зарадват родителите и учителите си.-->
 
Изпитът по публицистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да основават повсеместен и приключен писмен текст (аргументативно есе) по заложена тематика. По традиция тематиките за писмения изпит по публицистика са от актуалния публичен, политически, стопански и културен живот, отразен в българския периодически щемпел, в радиото, малкия екран и в интернет. Изпитната комисия формулира тематиките директно преди изпита.
 БГНЕС
В балообразуването на бакалавърските стратегии по „ Журналистика “ и „ Връзки с обществеността “ влизат оценките от писмения и от устния изпит по публицистика. В компетентност „ Книгоиздаване “ ще се взима единствено по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има опция по желание за кандидатстване в тази компетентност с оценките от матурите по „ Български език и литература “, „ История и цивилизация “, „ Философски цикъл “ и непознат език.

Писменият изпит по публицистика ще продължи три астрономически часа.
 БГНЕС
От 14.00 ч. през днешния ден стартира изпитът по математика I за кандидат-студенти в Софийския университет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР