35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни

...
35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни
Коментари Харесай

Ден 35 на протеста: Борисов замазва очите на хората, няма да отстъпим

35-ят ден на митинга още веднъж събра голямо голям брой жители, недоволни от ръководството на премиера Борисов в триъгълника на властта. Остават блокадите на три основни кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост.

Протестиращите организираха и обичайното си шествие до Орлов мост, където част от тях поиграха волейбол.

Въпреки ограниченията, които заяви, че е взел през днешния ден министър председателят Борисов, протестиращите са безапелационни, че това е замазване на очите на хората и те няма да правят отстъпка от своите претенции.

Късно нощес „ Отровното трио “ застана отпред на възобновяване на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. От тази заран Орлов мост и Ректората се трансфораха в свободна пешеходна зона за четене и спорт.

Исканията на протестиращите остават непроменени и непрекъснати повече от месец – оставка на държавното управление, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, осъществяване на почтени избори и отдалечено и електронно гласоподаване.

Един от уредниците на митингите в Париж, сподели да ви предам, че българите в чужбина сме с вас през цялото време, съобщи на трибуната на митинга Радостина, студентка във Франция.

Може би преди две недели бяхме 24 града по света, които протестирахме дружно с вас – Берлин, Прага, Виена, Мюнхен, Лондон, Париж и доста други, добави Радостина, студентка във Франция.

Отекнаха и възгласите „ Оставка”, „ Мутри вън” и „ Сърце, душа, за България”!!!

Представител на пчеларите сподели, че хиляди пчелни фамилии са измрели поради некадърната регулация на МЗХГ.

„ Изринали сме с чували пчели, за каква екология ни приказват. Изсякоха ни горите, отровиха ни реките, избиха ни пчелите”, акцентира дамата.

Вчера се организира и митинг пред немското посолство. Протестиращите стояха една минута безмълвно с вързани очи, по-късно обявиха, че желаят да знаят по какъв начин се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска инструкция към България, с необятно затворените очи на европейския политически хайлайф за техните „ сътрудници “ от ГЕРБ. Протестиращите са несъгласни Европа неофициално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови запаси не биха могли по този начин крепко да се окопаят във властта, както от началото на участието ни в Европейския съюз.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР