35-годишният тенинист Новак Джокович понякога стои в яйце под налягане,

...
35-годишният тенинист Новак Джокович понякога стои в яйце под налягане,
Коментари Харесай

Мултимилионер в търсенето на вечна младост се превръща в опитно зайче за $2 млн. годишно - Технологии

35-годишният тенинист Новак Джокович от време на време стои в яйце под налягане, с цел да обогати кръвта си с О2, " окуражава " чашите с вода, надявайки се да ги пречисти с положително мислене, преди да ги изпие. Футболистът Том Брейди, 45 година, благославя т.нар. антиейдж добавки, хидратиращи прахове и масажиращи сфери за еластичност. Говори се, че 38-годишният баскетболист Леброн Джеймс харчи по 1,5 млн. $ годишно за тялото си в борбата си с времето. Докато множеството им съвременници са се пенсионирали, и тримата елитни спортисти не престават да са в свръхдобра физическа форма. Но в региона на актуалната просвета за здравето те са дилетанти спрямо Брайън Джонсън, за който разказва .

45-годишният Джонсън е свръхбогат софтуерен бизнесмен, който има разполагаем над 30 лекари и здравни експерти да наблюдават всяка негова телесна функционалност. Екипът, управителен от 29-годишния доктор по регенеративна медицина Оливър Золман, се е заел да помогне за превръщане на процеса на стареене на всеки един от органите на Джонсън. Золман и Джонсън вманичено четат научната литература за стареенето и дълголетието и пробват върху мултимилионера най-обещаващите лекувания, като наблюдават резултатите по всички вероятни способи. Създаването на програмата изисква инвестиция от няколко милиона $, в това число разноските за медицински апартамент в дома на Джонсън във Венеция, Калифорния. Тази година той е напът да похарчи най-малко 2 милиона $ за тялото си. Той желае да има мозъка, сърцето, белите дробове, черния дроб, бъбреците, сухожилията, зъбите, кожата, косата, пикочния мехур, пениса и ректума на 18-годишен юноша.

" На 18-годишна възраст организмът придобива избрана настройка. (...) Това е един в действителност буен метод за реализиране на 18-годишна възраст навсякъде ", изяснява мултимилионерът. Джонсън е наясно, че това може да звучи като полуда и че методите му може да се сторят на някои като биотехнологично змийско масло, само че той не се интересува доста от това. " Това е предстоящо и обикновено ", споделя той за рецензиите, които получава.

Джонсън, Золман и екипът към този момент повече от година организират опитите си, които групово назовават план " Blueprint " (пр. " чертеж " ). Това включва строги насоки за диетата на Джонсън (1977 вегетариански калории дневно), упражненията (един час на ден, високоинтензивни три пъти седмично) и съня (по едно и също време всяка вечер, след два часа носене на очила, които блокират синята светлина). В интерес на прецизирането на тази стратегия Джонсън непрекъснато следи виталните си индикатори. Всеки месец той изтърпява и десетки медицински процедури, някои много рискови и мъчителни, след което мери резултатите от тях с спомагателни кръвни проби, ядрено-магнитен резонанс, ултразвук и колоноскопия. " Лекувам спортисти и холивудски звезди и никой не прескача личните си благоприятни условия толкоз, колкото Брайън ", споделя Джеф Тол, интернист в екипа. Лекарите споделят, че цялата работа е почнала да се отплаща: тялото на Джонсън, както те го мерят, става все по-младо от здравна позиция.

Има някои явни признаци, че Джонсън най-малко е по-здрав от множеството 45-годишни хора. Телесните му мазнини се движат сред 5 и 6%, което оставя мускулите и вените му на показ. Но това, което се е случило вътре в тялото му, най-вече вълнува лекарите му. Те споделят, че тестванията му демонстрират, че той е понижил общата си биологична възраст с най-малко пет години. Резултатите им сочат, че той има сърцето на 37-годишен, кожата на 28-годишен, както и потенциал на белите дробове и физическата форма на 18-годишен. " Всички маркери, които следим, се усъвършенстват удивително ", споделя Тол.

Золман, който е получил здравната си тапия от Кралския лицей в Лондон, е по-премерен. Той акцентира, че работата му с Джонсън е в самото начало и че им предстоят още стотици процедури, в това число редица пробни генни лечения. " Не сме постигнали някакви забележителни резултати. В Брайън сме постигнали дребни, рационални резултати и това може да се чака ", споделя той.

Какво прави Брайън Джонсън всеки ден?

Всяка заран от 5 ч. Джонсън приема две дузини добавки и медикаменти. Взима ликопен за здравето на артериите и кожата; метформин за попречване на чревни полипи; куркума, черен пипер и корен от джинджифил за чернодробните ензими и за понижаване на възпаленията; цинк, който добавя веганската му диета; и микродоза литий за " здравето на мозъка ", както споделя той. След това има едночасова подготовка, състояща се от 25 разнообразни извършения, и зелен сок, цялостен с креатин, какаови флаваноли, колагенови пептиди и други вкусотии. През целия ден той се храни със здравословна храна, като рецептите се трансформират въз основа на резултатите от последните му проби. След като се нахрани, Джонсън си почиства зъбите с четка Waterpiks и конец, преди да ги изплакне с масло от чаено дърво и да нанесе антиоксидантен гел. 

Има режим и серия от проучвания за всяка последна част от тялото на Джонсън. Направени са 33 537 фотоси на червата му, открито е, че миглите му са по-къси от междинното и е изследвана дебелината на каротидната му артерия. Той облъчва тазовото си дъно с електромагнитни импулси, с цел да усъвършенства мускулния тонус на труднодостъпните места, и има устройство, което регистрира броя на нощните му ерекции. Напоследък се показва като младеж и в това отношение.

Ежедневно мери тежестта си, показателя на телесната маса и телесните мазнини, а по време на сън следи телесната си температура в будно положение, кръвната захар, вариациите на сърдечния темп и равнищата на О2. Подлага се и на непрекъснати проучвания на кръв, изпражнения и урина, както и на магнитно-резонансни и ултразвукови проучвания на цялото тяло, плюс постоянни проби, ориентирани по-конкретно към бъбреците, простатата, щитовидната жлеза и нервната система.

За да възвърне провалите от слънцето върху кожата си, Джонсън употребява седем крема на ден, ежеседмично се подлага на киселинен пилинг и лазерна терапия и стартира да се пази от слънцето. За да усъвършенства слуха на лявото си ухо (пострадало от детските ловни излети в Юта), той организира звукотерапия, при която се ревизират границите на честотите, които може да чува, и по-късно се създават нечути звуци, които подтикват клетките в ухото и мозъка. (Клинични изследвания, извършени в Станфордския университет и на други места, демонстрират, че това може да помогне на средностатистическия човек да усъвършенства слуха си с най-малко 10 децибела, което е забележителна разлика). Въпреки това той отхвърля доста от обичаните на интернет консуматори здравни прищевки, в това число ресвератрол, ледени бани и високи дози тестостерон.

A какво яде?

Начинът му на живот наподобява уморителен, само че Джонсън се любува на него, както и 17-годишният му наследник Талмейдж. 

Лесно е да си представим по какъв начин група подражатели на Джонсън, които опитват с все по-рисковани процедури, може да се объркат извънредно. По-вероятно е множеството хора да сметнат метода на живот на Джонсън за неосъществим или неуместен. Някои откриватели, които са се сблъскали с програмата на Джонсън, правят не предизвикват приемането на неговите хранителни добавки и витамини, които съгласно тях са значително безполезни.

Въпреки че Джонсън към момента не желае да го разисква, съгласно няколко от неговите лекари и съветници му предстоят надалеч по-експериментални процедури, в това число генни лечения. За положително или неприятно, той посвещава тялото си на науката с вярата да потвърди какво е допустимо за останалите. " В това е хубостта на това ", споделя той. " Това е нова граница. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР