35 души загинаха в Япония заради проливните дъждове, четирима са

...
35 души загинаха в Япония заради проливните дъждове, четирима са
Коментари Харесай

35 загинали, 47 в неизвестност от проливните дъждове в Япония

35 души починаха в Япония поради проливните дъждове , четирима са в тежко положение, а 47 души са в неопределеност. Това заяви телевизия NHK, представена от РИА Новости.

 „ Исторически” дъжд изтегля стотици хиляди в Япония
„ Исторически ” дъжд изтегля стотици хиляди в Япония

Най-малко двама души са починали

По-рано бе обявено от държавното управление на Япония, че 48 000 сътрудници на силите за самозащита, полицията и пожарната са се присъединили в интервенция по избавление на потърпевшите. Премиерът Синдзо Абе дефинира обстановката на регионите, потърпевши от проливния дъжд като: " извънредно сериозна ".

В петък в централната и югозападната част на Япония се изляха значителни дъждове . Управлението на метрологичните служби бе насила да разгласи за седем префектури равнище на изключителна паника -бедствено състояние, което се случва един път на няколко десетки години.

Съдейки по фрагментите, снети от японски малките екрани с вертолет, тежкото състояние е в префектура Окияма , където под вода се оказаха жителите на квартали с огромна територия. Водата стига до втория етаж на домовете. Съобщенията за опустошения и наводнения не престават да постъпват. С точна и цялостна картина на случилото се за това денонощие не разполагат даже и спасителите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР