"Поредно волейболно дерби. За голяма моя радост за последните 1-2

...
"Поредно волейболно дерби. За голяма моя радост за последните 1-2
Коментари Харесай

Александър Попов: Левски и ЦСКА започнаха да си стъпват на краката


"Поредно волейболно дерби. За огромна моя наслада за последните 1-2 години и двата столични гранда започнахме да си стъпваме на краката, което с изключение на прочувствената стойност на мача, да има към този момент и техническа такава", това съобщи старши треньорът на ВК ЦСКА Александър Попов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Капитанът на ВК Левски Смилен Мляков и Сашо Попов дадоха конференция в Пресклуб "България" във връзка следващото волейболно дерби сред "сини" и "червени".

Сблъсъкът от 19-ия кръг на Суперлигата при мъжете е на следващия ден (вторник) от 18:30 ч. в столичната зала "Универсиада", като ще бъде затворено за аудитория на ЦСКА и ще се играе единствено пред последователи на "сините".

"Проблемите към този момент не са спортно-технически, а организационни, тъй като за следващ път ще играем в зала, която не може да поеме цялостния размер от хора, които желаят да видят този конфликт.

Ще търсим успеха, това е ясно. Имаме своите проблеми, както несъмнено и сътрудниците от Левски. Борим се с травми последните няколко месеца, които сме на път да разгадаем, само че този мач идва малко по-рано.

Щеше да бъде по-добре срещата да бъде след 2-3 седмици, когато нашите контузени играчи са в оптимална форма, само че това е ситуацията. Ние ще продължим да разчитаме на състава, с който сме почнали годината", разяснява още Сашо Попов.

Относно превъзходството на Нефтохимик в родното състезание наставникът на "червените" бе безапелационен. "Разбира се, че Нефтохимик са по-силни, щом ни побеждават. Както е с организирането на залата за даден мач, по този начин е и с организирането на един тим - по-богатият печели. Ние занапред започваме да вършим верните стъпки. Идеята е, че инвестицията в спорта, води до триумф. Рано или късно ще ги догоним".

"Силно се надявам в утрешния мач да покажем едно по-високо равнище на волейбол. Надявам се да има повече игра и да стане един театър. Напоследък усещанията ми от равнището в България е, че се позволяват доста неточности и не става игра.

Ще ми се да успеем да минимализираме грешките, макар проблемите на ЦСКА и неопитността на младите състезатели на Левски, да покажем порядъчен волейбол и да зарадваме хората", показа капитанът на Левски Смилен Мляков.

Бившият играч на ЦСКА разяснява и възприятието да преминеш от единия гранд в другия. "Волейболът е еднакъв. Това беше мое персонално решение. Аз съм другар както със Сашо от 15-годишен, по този начин и с Владимир Николов".

Мляков изрази мнението си и по отношение на двамата чужденци в отбора - нападателят Евгений Баннов и разпределителят Даан Ван Хаарлем. "Трябва ни малко повече сработка, тъй като има доста състезатели, които очевидно са пропуснали юношеските години. Липсват им съществени детайли, без които мъчно се играе. Двамата чужденци са окей и оказват помощ много на тима. Надявам се обаче, че чужденците ще стават все по-малко, тъй като въпреки всичко сме български шампионат". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР