"Лошите момчета" от Ню Йорк избраха коя българска банда да

...
"Лошите момчета" от Ню Йорк избраха коя българска банда да
Коментари Харесай

FUN LOVIN CRIMINALS избраха подгряваща българска група за концерта си в София


"Лошите момчета" от Ню Йорк избраха коя българска тайфа да подгрява концерта им в София. Пионерите на рока се стопираха на една от най-актуалните рок групи у нас - DER HUNDS.

Концертът на FUN LOVIN CRIMINALS е на 17 декември в столичната зала "Универсиада". Веднага след концерта в бар ROCK IT ще има ужасно афтър празненство, на което Хюи, с изключение на в амплоато си на радио водещ ще миксира на пулта и дружно с останалите от бандата ще създадат необикновено диджей сет празненство.

DER HUNDS е основана напролет на 2003 година от Боби Косатката, който и досега е неин вокал. След известни промени през днешния ден DER HUNDS забиват в състав: китари Мартин Евстатиев и Деян Петков, а зад барабаните е Иво Пифа. Всички музиканти от групата имат сериозен бекграунд с други обединения, само че събирането им в DER HUNDS е вярната формула.
 DER HUNDS DER HUNDS / БГНЕС
През годините DER HUNDS получават самопризнание освен от родната аудитория, където се изявяват най-вече в разнообразни клубове и фестивали, само че и се „ разписват ” на интернационалната сцена. На 16-ти май 2011 година бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и непознати групи в Конкурса за непопулярна група на ELEVATION Festival. Наградата е присъединяване на фестивала като подгряваща група за международни имена и на ELEVATION Festival 2012 те подгряват на основната сцена на фестивала групи, като CYPRESS HILL, ERYKAH BADU и SEAN PAUL.

От 2011 година DER HUNDS вземат участие в годишния фестивал, отдаден на огромния рок реализатор Георги Минчев "Цвете за Гошо". Групата не пропуща и редица други огромни музикални събития у нас, като Spirit of Burgas 2011 и Spirit of Burgas 2013. Бандата загрява и почитателите на Guns 'n' roses, Ugly Kid Joe, Kaiser chiefs, Within Temptation на сцената на фестивала SOFIA ROCKS 2012.

През 2013 година групата е определена от слушателите на радио Z-Rock да взе участие в конкурс "Зелената ария на България ” и записва песента "Дива птица", с която печели и премията за текст.

DER HUNDS сграбчват и две оценки от състезанието за поп и рок ария на БНР "Златна пролет 2016" с песента си "Спомен", която влиза в идния им студиен албум. Специалната премия на журито е присъединяване на интернационалния фестивал в Грьонинген, Холандия през януари 2017 година Именно тя дава право на бандата през декември 2016 година да изнесе огромен концерт в Първо студио на националното радио, с който да показа програмата си за влиятелния и знаменит холандски фестивал.

Der Hunds побеждават на влиятелния музикален фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген в средата на януари 2017 година. През есента на 2017 година Der Hunds отдават почитта си към Крис Корнел с концерт-трибют в негова памет и вършат турне в по-големите градове на България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР