34-годишният мъж, обвинен за палежа на къщата на адвокат Ирен

...
34-годишният мъж, обвинен за палежа на къщата на адвокат Ирен
Коментари Харесай

Задържаният за палежа в Ихтиман – хулиган, крадец, но не и осъждан

34-годишният мъж, упрекнат за палежа на къщата на юрист Ирен Савова в границите на няколко минути направил цялото действие и не му лишило доста време. Организирано е работил.

Това стана ясно от брифинг на столичната Окръжна прокуратура, отдаден на воденото следствие по досъдебно произвеждане, формирано след палеж на парцел - благосъстоятелност на юрист Ирен Савова.

Припомняме, малко по-рано през днешния ден стана ясно, че службите са задържали причинителя за палежа на къщата на юрист Ирен Савова. Извършителят е с престъпно досие. Младият мъж е в ареста за 24 часа, само че прокуратурата ще желае удължение на задържането. Има данни, че причинителят е следял Савова известно време.
 Задържаха причинителя за палежа в къщата на Ирен Савова
Задържаха причинителя за палежа в къщата на Ирен Савова

Той е престъпно проявен

Наталия Николова, областен прокурор и административен началник на Окръжна прокуратура - София посочи, че със з апочване на досъдебното произвеждане за по-малко от седмица били събрани доказателства за авторството и механизма на закононарушението. За това е повдигнато обвиняване на 34-годишен мъж от София за осъществения палеж на парцела на юрист Савова. Той ще бъде арестуван за 72 часа и ще бъде поискано от Районния съд в Ихтиман взимането на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Има задоволително доказателства за действието и са налице всички останали предпоставки за настояването за най-тежката мярка. За това действие законът планува санкции от 1 до 8 години.

Към момента на осъществяване на палежа на покрива не къщата не е имало хора. Пострадала е част от покривната структура на парцела и са нанесени материали вреди на втория етаж, които занапред щели да се правят оценка.

Иззети са материални доказателства, разпитани са очевидци, приобщени са видеокамери по делото и са назначени експертизи . От претърсвания и изземванията са конфискувани материални доказателства, приобщени към делото. Всички събрани гласни доказателства дават отговор изцяло на арестувания човек .

От своя страна Николай Спасов, шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - София уточни, че работата на полицията ще продължи до установяването на всички дейности и механизми за палежа. Извършителят на закононарушението е проявен и прочут на Министерство на вътрешните работи за безчинство и обири, само че не е бил осъждан. Проверени са доста камери в и към местопроизшествието, както и в напредването на леките коли.

В рамките на няколко минути арестувания мъж направил цялото действие, не му е лишило доста време. Организирано е работил, разкри шефът на ОДМВР-София.

Дали има гарант, помощник и подстрекател на причинителя на закононарушението - въпрос на изясняване в хода на следствието . Разследването по случая продължава, включи се още веднъж прокурор Николова.

Протичат порцесуално-следствени дейности по случая. Не се знае дали мъжът е дал пояснения, само че няма данни да се познава с юрист Ирен Савова. Работи се по всички вероятни дейности, с цел да се подреди целият пъзел в целия му тип. Спрял е автомобил насочил се е към поркивната контрукция, слязъл е и си тръгнал, стана ясно още на брифинга.

Припомняме, че към 03:20 ч. на 15.01.2020 година, бил получен сигнал за зародил пожар върху покривна структура на неподвижен парцел - частна къща на ул. " Станоя Балабанов " в гр. Ихтиман. Екипи на пожарната работа и полицейското ръководство в града са пристигнали неотложно на място и огънят бил сподавен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР