34-годишната Сана Марин е номинацията на Финландската социалдемократическа партия за

...
34-годишната Сана Марин е номинацията на Финландската социалдемократическа партия за
Коментари Харесай

Коя е Сана Марин - бъдещият най-млад лидер в света?

34-годишната Сана Марин е номинацията на Финландската социалдемократическа партия за идващ министър председател на страната. Тя беше министър на превоза в държавното управление на подалия оставка министър председател Анти Рене.
Финландската социалдемократическа партия избра Сана Марин пред Анти Линтман с малко болшинство при резултат от 32 против 29 гласа.

Sanna Marin to become world`s youngest PM https://t.co/BV6B7rY6Hp via @YouTube
— Ohidur Rahman (@ChadOhidur) December 9, 2019
Ако Народното събрание утвърди кандидатурата й, тя ще се трансформира в най-младият водач в света и третата жена, която застава отпред на финландско държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн е на 39, до момента в който украинският министър председател Олексий Хончарук е на 35 години.

Finland just named Sanna Marin as the youngest prime minister ever. pic.twitter.com/zr6aDev708
— The Leaders Online (@leadersonline1) December 9, 2019
Коя е Сана Марин?
Марин е заместник-председател на партията, народен представител от 2015 година и до тази седмица служеше като министър на превоза и връзките.
34-годишният министър на превоза е номинирана да стане най-младият министър председател на Финландия и третата жена, която застава отпред на финландско държавно управление, прецизира BBC.
Сана Марин е отгледана в " семейство на дъгата " - живее в нает апартамент дружно с майка си и нейната партньорка. Тя е и първият човек в фамилията си, който приключва университет. Има щерка на 22-месеца.
Сана Марин се издига бързо в редиците на социалдемократите, оглавява градската администрация в Тампере на 27-годишна възраст и става народен представител през 2015 година. От юни т.г. е министър на превоза и известията.

Finland’s government is now led by these five party leaders. #newgeneration pic.twitter.com/vis0qB9tO8
— Tuomas Niskakangas (@TNiskakangas) December 8, 2019
Досегашният министър председател Анти Рине подаде оставка на 3 декември, откакто основен съдружен сътрудник - Финландски център - отдръпна доверието и поддръжката си от кабинета. Рине беше подложен на рецензии поради реакцията на държавното управление на рецесията с националната пощенска работа, чиито чиновници стачкуваха две седмици предишния месец. Всичко за повода за политически рокади във Финладния можете да прочете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР