34-годишен мъж от Средец, поръчител на взрив, избухнал в двора

...
34-годишен мъж от Средец, поръчител на взрив, избухнал в двора
Коментари Харесай

Задържаха мъж, поръчал взрив срещу бившата си заради спор за издръжка на детето им

34-годишен мъж от Средец, гарант на гърмеж, избухнал в двора на къща в айтоското село Черноград през февруари, е бил арестуван при акция на бургаската полиция.
Това оповестиха на ексклузивен брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Радослав Сотиров.
А.К. е задържан на 18 ноември, когато е хванат и причинителят на атентата - Д.Н. от руенското село Дъскотна. В дома му са открити ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул-детонатор, шнурове и огромно количество бойни патрони, 22 диаметър.
Двамата са били уличени след дълго следствие, при което са употребявани и СРС-та, посочи прокурорът. Установено е, че поръчителят платил 2500 евро на другия мъж, който към 02,20 ч. на 19 февруари хвърлил самоделна бомба с еквивалент на 400-грамова тротилова шашка към терасата на двуетажна къща.
За шанс устрйството се ударилоа в парапет, паднало в двора и се взривило, бед да нарани никого. На мястото обаче била изкопавна яма с диаметър 30 см.
По време на гърмежа в къщата била единствено една стара жена. Там живеели обаче и родителите на дамата, с която поръчителят А.К. бил в спор. Мъжът отказвал да признае детето, само че откакто бащинството било несъмнено открито, бил наказан да заплаща прехрана.
Той отказвал да дава парите, поради което районната прокуратура образувала досъдебно произвеждане против него. След погашение на дължимата сума, то било прекъснато.
Мъжът обаче решил да отмъсти и поръчал гърмежа на престъпно проявения Д.Н. Според закона за подбуждане поръчителят може да получи от 1 година до 8 години затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР