33-годишният Кънчо С. и съучастникът му – 24-годишният Евгени Й.,

...
33-годишният Кънчо С. и съучастникът му – 24-годишният Евгени Й.,
Коментари Харесай

В ареста остават двама, обрали 91-годишна жена

33-годишният Кънчо С. и съучастникът му – 24-годишният Евгени Й., ще останат в ареста, откакто през днешния ден, 20 юли 2017 година, състав на Шуменския областен съд почете настояванията на Окръжната прокуратура за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Те са привлечени като обвинени за обир на 91-годишна жена - закононарушение по член 199, алинея 1, т. 2 и 4, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 17 против 18 юли 2017 година Евгени предложил на другари си Кънчо да създадат „ удар “. Имал информация, че 91-годишната баба К. от село Имренчево разполага с 1000 лв.. Жената живеела самотно от 50 години, откакто останала вдовица.

След като прескочили оградата на дома й, Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата, влезнал вътре и отключил вратата. Влезли в стаята, където спяла старата жена. Тя се събудила от шума от счупеното стъкло.

Евгени почнал да желае парите на старата жена. Тя обяснила, че има единствено 40 лв., откакто си купила дърва. Евгени тършувал из стаята да търси скътани пари, а Кънчо му светел с мобилния си телефон.

В едно чекмедже 24-годишният мъж разкрил портмонето на бабата, в което имало 2 банкноти по 20 лв.. Разкъсал възглавница, в която намерил найлонов плик с три банкноти по 50 лв., само че продължавал да упорства за още пари.

За да принуди старата жена да разкрие къде си държи парите, Евгени я хванал за врата. Жертвата се изплашила и дръпнала ръцете му, с цел да не удуши. Тогава Евгени я блъснал с възглавница в главата.

Жертвата разпознала по гласа Кънчо, който познавала от дете, защото й бил комшия.

След като били разкрити, парите - предмет на грабежа, са открити и конфискувани от двамата обвинени. Двамата са рецидивисти, осъждани са неколкократно за тежки умишлени закононарушения.

Определенията на Шуменския областен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР