32 месеца - за които ще платят българските данъкоплатци. Това

...
32 месеца - за които ще платят българските данъкоплатци. Това
Коментари Харесай

Адв. Лулчева: Ще заведем дело, че изобщо е повдигното обвинение на Пламен Бобоков

" 32 месеца - за които ще платят българските данъкоплатци ". Това съобщи пред БНР юрист Ина Лулчева, откакто прокуратурата приключи следствието за търговия с въздействие против президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков. 
" Делото се приключва на съображение липса на закононарушение, което е установено още в първите дни ", акцентира тя в изявление за предаването " Преди всички ". Тепърва ще заведем дело за това, че въобще е повдигното обвиняване , разгласи адв. Ина Лулчева и добави: 
" Тези 32 месеца идват да покажат за прощален път, че прокуратурата е безконтролна и че в част от дейностите си тя не е подчинена на закона . /.../ Когато държиш един човек 32 месеца с досъдебно произвеждане, т.е. той е стеснен в една огромна част от живота си, това е един механизъм за смачкване на стопански, политически или други неугодни лица , против който не може да се реагира и за който прокуратурата дава отговор само по Закона за отговорността на страната с парите на данъкоплатците ".По думите й в същото време прокуратурата не е събирала никакви доказателства, тъй като е нямало какво да събира
" След като бяха арестувани за 24 часа, без всякаква потребност и нелегално, както сподели съдът, на господин Бобоков бе избрана ганарция от 1 млн. лева, която даже Специализираният съд понижи на 10 000 по тъжба, като сподели, че няма основателно съмнение за осъществено на това закононарушение. Това е развиването по делото и нищо друго не е правено, тъй като няма какво да се прави ". 
Многократно сме заявявали, че няма данни за закононарушение, акцентира юристът на Пламен Бобоков.
Изведнъж се заяви апропо, че делото е прекъснато, сподели тя и добави, че е научила от медиите за това. По думите й през вчерашния ден й е било отказано от прокуратурата да й бъде предоставено копие от постановлението
" Прокурорите не носят отговорност за очевидно незаконосъобразните си дейности . Това, че има позволение от съд не е решаващо, защото това придава официална правомерност на действието. Съдът може да е разрешил, измамен от явно погрешните претекстове на прокуратурата, с които е желано претърсването ", разяснява Лулчева. Според нея в този момент въпросът още веднъж е за отговорността на прокурорите и правосъдната промяна, която да даде опция да се търси такава отговорност .
По думите й всекидневно в работата си имат изговаряне на съда по неправомерност на арестите. Никой не обръща внимание и се изяснява, че в тези случаи е сбъркал съда, а Министерство на вътрешните работи е имало цялостното право да задържа , с цел да реализира оперативната си активност, означи тя. 
" Много ловко се възползваха от събитието проверяващите органи и прокуратурата, че в телефона на господин Бобоков се намираха известия с господин Узунов и това беше употребявано не за потребностите на наказателния развой, а за напълно други цели ", разяснява още адв. Ина Лулчева.
" По всевъзможен метод ще съдествам за основаване на механизми за концепциите, по които да се отстранен порочните практики, да се отстрани опцията прокуратурата да се употребява като бухалка, а да прави това, за което е основана. Проблемът не е толкоз даже с следствията, големият проблем е и с отводите прокуратурата да проверява. Този проблем е част от промяната, против която прокуратурата застана ", изрече мнението си тя.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Анастасия Крушева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР