32-годишната Ализе Корне преживява истински ренесанс в Мелбърн тази година,

...
32-годишната Ализе Корне преживява истински ренесанс в Мелбърн тази година,
Коментари Харесай

Борбена Корне преодоля Халеп и жегата, за да се класира на първи мейджър 1/4-финал!



32-годишната Ализе Корне претърпява същински подем в Мелбърн тази година, откакто реализира поредни победи над Виктория Томова, Гарбине Мугуруса и Тамара Зиданшек, с цел да се класира на осминафиналите на Аустрелиън Оупън. Днес французойката записа нов влиятелен триумф, пристигнал над някогашната лидерка в международната класация Симона Халеп в изискванията на извънредно високи температури в австралийския град. Тя сподели необикновен темперамент и воля за победа, с цел да пречупи днешната си съперничка след 6:4 3:6 6:4, като по този метод откри място на своя първи четвъртфинал в шампионат от Шлема, където я чака конфликт с Даниел Колинс.

Румънката навлезе постепенно в дуела и допускаше голям брой непредизвикани неточности, до момента в който съперничката ѝ бе извънредно солидна от главната линия и търпеливо дочакваше неправилност от ракетата на Халеп. Корне бе първата, която съумя да осъществя пробив, само че отговорът на някогашната №1 не закъсня и тя побърза да се активизира, стопявайки преднината на противничката с мигновен рибрейк на нула. Представянето на международната №15 се усъвършенства в идващите минути, преди в решителните мигове от първата част играта ѝ да претърпи следващия спад, довел до задатък за френската представителка в общия резултат.

В началото на втория сет и двете състезателки не успяваха да намерят помощта на началния си удар, а това бе повода да станем очевидци на обилие от брейкболи в откриващите минути на частта. Корне съумя да оползотвори по по-добър метод опциите си и по този начин поведе с 3:1, само че двукратната шампионка от Шлема към момента не бе споделила последната си дума. Въпреки високите градуси на корта Халеп въпреки всичко намираше сили да остане в мача, до момента в който французойката все по-често показваше признаци на отмалялост и пропуските ѝ се трансфораха в постоянно срещано събитие. В идващите минути събитията претърпяха цялостен поврат, откакто румънката показва резистентност както в душевен, по този начин и във физически аспект, с цел да реализира три следващи пробива и да завоюва последните 16 точки в сета, вкарвайки мача в трета решителна част.

Продължителните разигравания от дъното на корта, превръщащи се в борба на безсилие, белязаха началото и на третия сет, в който никоя от двете състезателки не успяваше да вземе предимство до 3:3. Тогава последва спад в представянето на румънката, която трябваше да заплати висока цена за серията си от грешки, инкасирайки брейк, който след това бе безапелационно вкоренен от Корне, чиято игра в тези минути се намираше в страховит напредък - 5:3. Макар да не се възползва от мачболите си на ретур, то французойката бе непоколебима в опита си да затвори мача на личен сервис, като по този метод се поздрави с една от най-значимите победи в кариерата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР