3163 са регистрираните украински граждани на територията на Пловдивска област,

...
3163 са регистрираните украински граждани на територията на Пловдивска област,
Коментари Харесай

3 163 са регистрираните украински граждани на територията на Пловдивска област, намалява броят на новопристигналите

3163 са записаните украински жители на територията на Пловдивска област, понижава броят на новопристигналите, сочат данните на бранш „ Миграция “.През последния месец има внезапно понижаване на броя на регистрациите на дневна база, заяви шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Димитър Балев.

Областният шеф Ангел Стоев свика съвещание на Областния съвет по сигурност зарадинеобходимостта от обмисляне на спомагателни действия по приемане, настаняване и консолидиране украинските бежанци на територията на района.

„ Създадени са всички условия за сполучливата акомодация и социализация на хората, бягащи от войната. Всички институции и неправителствени организации в Пловдив работят дейно за интеграцията и акомодацията на украинските жители. Благодарение на общите ни старания бежанците имат заслон, храна и работа, а децата им са настанени в детски центрове и учебни заведения “, съобщи Стоев и осведоми съвета за извършените поредност от срещи, ориентирани към приобщаването на украинските жители с присъединяване на почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и Наталия Еллис от фондация „ Юкрейн съпорт енд реновейшън “, която управлява центъра „ Втори дом “ в някогашната Белодробна болница.

По думите му на този стадий не се следи нова миграционна вълна от крайбрежните градове към Пловдивска област по отношение на края на държавната стратегия за подкрепяне на хотелиерите, която завършва този месец.

„ Подходът в нашата област е извънредно добре работещ, тъй като е ориентиран към бързо започване на работа, обезпечаване на здравна грижа и включване на децата в просветителния развой в Пловдив и селищата от региона. „ Практиката демонстрира, че при нас главната част от бежанците остават за малко в местата за настаняване, до момента в който стартират работа и наемат жилище в града или околните обитаеми места от региона “, добави Ангел Стоев. Той акцентира, че е основана директна връзка с работодателите от Тракия икономическа зона и земеделските компании, които са декларирали подготвеност незабавно да наемат служащи.

„ Заради изострянето на спора, може да се появи потребността от нови места за настаняване набежанци и ние би трябвало да имаме подготвеност “, означи регионалният шеф. Според регистъра на регионална администрация на територията на региона има общо 86 ведомствени, общински и държавни здания, в т. ч. и почивни станции, в които могат да одобряват бежанци от регионите на войната.

Председателят на БЧК-Пловдив Таня Георгиева удостовери също, че по данни на тяхната организация бежанците от Украйна рядко се задържат дълго в бежанските центрове. Но организацията има финансов запас и ресурс от храни за цялата зима, с които да посрещне възможна нова вълна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР