31 студенти от Техническия университет в София успешно завършиха дванадесетото

...
31 студенти от Техническия университет в София успешно завършиха дванадесетото
Коментари Харесай

31 са студентите от ТУ-София, които завършиха „Vivacom Техническа академия“ 2022 

31 студенти от Техническия университет в София сполучливо приключиха дванадесетото по ред издание на „ Vivacom Техническа академия “. Те са трети и четвърти курс в специалностите „ Компютърни системи и технологии “, „ Телекомуникации “ и „ Електроника “.

Техническата академия е стратегия с дълготрайност 2 образователни семестъра, като обгръща седем лекционни курса и извършения, водени от специалисти от разнообразни области във Vivacom и преподаватели в ТУ - София. Провеждането на лекциите започва в онлайн форма и завърши в присъствена, а графикът бе напълно съгласуван с програмата на студентите в университета. Част от изучаваните курсове са Управление на планове, Технически британски език, Софтуерни артикули и бази данни, Стратегия и развиване на телекомуникационни мрежи, Търговски решения, Правна рамка и регулация на телекомуникациите и други.

„ В продължение на 8 месеца основни чиновници на Vivacom и преподаватели от университета образоваха младите инженери и им помагаха да придобият потребен на практика опит, с който да затвърдят теоретичните си познания. Радвам се да видя по какъв начин в процеса на образование тези младежи развиват и построяват своите качества да бъдат експерти. Ние във Vivacom с готовност поддържаме разнообразни просветителни начинания, тъй като имаме вяра, че положителното обучение е в основата на положителния кариерен път “ сподели Силвия Илиева, Старши управител Човешки запаси.

До момента повече от половината студенти, които са кандидатствали за стаж или работа във Vivacom, са утвърдени или назначени. Очаква се тяхната численост да се усили заради идни изявленията.

След близо двугодишна пауза поради пандемичната конюнктура, тази година студентите имаха опция да посетят един от стратегическите обекти на компанията, а точно „ Tелепорт Плана “, където е сложена първата предавателна сателитна антена в България. Тази изключителна наземна станция за сателитни връзки е дом на голям брой антени от международно значение.
 
„ Vivacom Техническа академия “ е един от най-мащабните планове, осъществен взаимно с Технически университет – София. Целта на плана е да построи връзка сред образованието и бизнеса, да срещне теорията с практиката, подпомагайки студентите по пътя на професионалната реализация в корпоративния свят. Завършилите сполучливо получават документ от „ Vivacom Техническа академия ”, който подкрепя балообразуването на оценката за магистратура и стипендия и при кандидатстване за работа или стаж, кандидатурите им се преглеждат с приоритет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР