31 нови площадки за съдове за строителни отпадъци от домакинствата

...
31 нови площадки за съдове за строителни отпадъци от домакинствата
Коментари Харесай

Поставиха контейнери за строителни отпадъци в кварталите и селата на община Шумен

31 нови площадки за съдове за строителни боклуци от семействата са построени в селата на общината и в кварталите на Шумен.

Те са ситуирани на терени, които са избрани от комисия с присъединяване на кметовете на обитаемоте места и експертите на кварталите. Площадките са очакълени, оградени с мрежи и порти, като на всяка от тях е подложен по един резервоар с размер 5,5 кубични метра. В него може да се изхвърлят инертни строителни боклуци от домашни поправки до 2 куб. метра от едно домакинство. По два контейнера има в кварталите „ Дивдядово “ и „ Макак “, един в кв. „ Мътница “ и по един във всяко от 26-те села на общината.

Кметовете и кметските наместници на селата, както и основните експерти на кварталите имат ангажимент да провеждат по какъв начин ще се реализира достъпът до съдовете. Повече информация жителите на обитаемоте места могат да получат във всяко кметство. Още пет контейнера за събиране на строителни боклуци са ситуирани в двора на бившето военно отделение „ Дивизията “ в Шумен.

Всички съдове се обслужват по график. Събраните количества ще се транспортират до площадка за оползотворяване на инертни строителни боклуци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР