31-годишният софиянец Даниел Стоянов застана преди минути пред Бургаския окръжен

...
31-годишният софиянец Даниел Стоянов застана преди минути пред Бургаския окръжен
Коментари Харесай

Пияният и дрогиран софиянец, помел деца в Китен, рони крокодилски сълзи в съда

31-годишният софиянец Даниел Стоянов застана преди минути пред Бургаския областен съд и изиска да бъде пуснат на независимост. Младият мъж бе пратен в ареста, откакто преди 10-ина дни връхлетя с висока скорост с БМВ-то си върху 6 деца на оживена улица в курорта Китен.

Впоследствие се оказа, че с изключение на, че е карал с висока скорост, обърнала немското возило в кръвта му е открито на съвсем 1 промил алкохол, както и съществуването на амфетамин.

Адвокатите му обясниха, че денем на плажа Стоянов изпил две бири, а преди няколко седмици негов прочут го „ почерпил” със синтетичната дрога на ваучър. Даниел изрично не бил под наркотично замайване по време на случая, твърди отбраната.

На противоположното мнение бе окръжният прокурор Ангел Ангелов. Той дефинира, че Даниел се характеризира с изключителна социална заплаха, защото връхлетял с висока скорост върху децата в разгара на летния сезон и на цялостната по това време улица. Освен това имало сериозна заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение, защото работил като водач във компанията на татко си и постоянно пътувал до чужбина, оповестява " Флагман ".

Държавният обвинител посочи, че едно от потърпевшите девойки – Симона към момента е в болница поради проблеми с два спукани прешлена на гръбначния дирек. Прокурор Ангел Ангелов добави, че всяко едно от децата са с разнообразни телесни повреди.

„ Господин арбитър, може на всеки да се случи да се обърне. Добре, че не пострадаха децата. Нямам планове да се укриват, имам две дребни момиченца и желая да се грижа за тях. Моля за по-лека мярка”, сподели Даниел в правосъдната зала.

Първоначално обяснил злополуката с техническа нередовност на БМВ-то, само че дали това е по този начин – ще стане ясно след назначената експертиза. Според прокурора обаче сходно нещо не оневинява водача, който е трябвало авансово да се съобрази с казуса в автомобила. Бащата на Даниел разгласи, че синът му не е желал да се стигне до сходен случай. Той изрично отхвърли Даниел да използва опиати.

„ Това за опиатите е парадокс. Той работи при мен по 8 часа дневно, щях да схвана, в случай че взема дрога”, съобщи Даниел Стоянов-старши, който отхвърли да бъде сниман. Бащата е изразил предпочитание да заплати за лекуването на потърпевшите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР