31-годишен софиянец трафикантът, превозвал 14 мигранти в линейката, спряна край

...
31-годишен софиянец трафикантът, превозвал 14 мигранти в линейката, спряна край
Коментари Харесай

Подробности за мигрантите, заловени в линейка

31-годишен софиянец трафикантът, превозвал 14 мигранти в колата за спешна помощ, спряна край Средец от екип на бургаската жандармерия. Това разкри преди малко шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов по време на ексклузивен брифинг.

" Вчера, малко след 8 сутринта, екип на бургаската жандармерия е спрял въпросния профилиран автомобил, в който с изключение на лидера, са открити и 14 бежанци. Линейката е закупена преди месец от компания, която е записана в Търговския указател в края на ноември т.г. Фирмата няма предметна активност и не се занимава с медицински услуги. Автомобилът е закупен от автокъща в столицата. Целта очевидно е била да се употребява особено за този тип незаконна активност ", изясни старши комисар Калоянов.

Линейката е имала всички отличителни белези. Мигрантите са били от тунизийски, сирийски и либийски генезис. 

По думите му, данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че това е бил първият курс на колата за спешна помощ, а крайната им цел е била столицата. 

" От средата на септември сме построили организация от няколко КПП-та на територията на област Бургас. Със чиновници на гранична полиция и жандармерията имаме и така наречен „ обходни патрули “. Именно един от тези пеш патрули е забелязал колата за спешна помощ, още преди да доближи до близкото контролно-пропусквателен пункт. Задържането става сред две села на територията на Средец, покрай село Драка, добави още шефът на ОДМВР-Бургас.  

Водачът на колата за спешна помощ, който е притежател и на компанията, е бил облечен с престилка на фелдшер. Шофьорът е българин, от София. Tой не е престъпно проявен. Пътували са към София, като са се спремяли да преминат през пътен възел „ Кабиле “ и да се насочат към Автомагистрала „ Тракия “.

" Наказанието за такова закононарушение е от 1 до 6 години затвор и санкция от 5 до 20 хиляди лева Към сегашния миг водачът на МПС-о е мярка задържане под стража до 72 часа, като наблюдаващият прокурор ще внесе искане за непрекъсната мярка задържане под стража. Пътят на колата за спешна помощ е бил от София до контролно-пропусквателен пункт Малко Търново и назад. Позволили са си да употребяват този автомобил, надявайки се да не бъдат тествани, защото контролът не е толкоз висок, предполагайки неотложност на медицински случай ", сподели прокурор Мария Маркова. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР