31 години след смъртта на Фреди Меркюри, Queen ще опитат ...

31 години след смъртта на Фреди Меркюри, Queen ще опитат

Малко съкровище от Фреди: Queen ще издадат нова песен с вокала на Меркюри

31 години след гибелта на Фреди Меркюри, Queen ще опитат още веднъж да съживят неповторимия му глас. Групата ще издаде още една ария с гласа на именития си фронтмен, оповестиха пред " Би Би Си " китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър.

Тя ще се назовава " Справи се самичък " (Face It Alone), а вокалът ще е от записи от сесии, правени когато Queen са записвали албума си от 1989 година The Miracle.

" Намерихме малко богатство от Фреди ", разяснява Тейлър остарелия запис, юридически 2 години преди гибелта на Меркюри. " Бяхме не запомнили мелодията, тя е чудесна и е същинско изобретение ", добави барабанистът.

Очаква се песента да се появи през септември.

" Беше като скрита пред погледа ни. Преглеждахме записа неведнъж и си мислехме: " Не можем да го спасим ". Всъщност, още веднъж опитахме и нашият превъзходен инженерен екип разгласи, че може да се създадат избрани неща. Като да залепяш късчета... Но е прелестно и разчустващо ", добави Брайън Мей. Тейлър го дефинира като " буйно ".
 Снимка: Getty Images
Queen имат цялостен албум с Фреди, публикуван след гибелта му - Made in Heaven от 1995 година Той е с вокали и осъществявания на пиано, записани от фронтмена месеци преди гибелта му.

Записите са правени след Innuendo - последния публикуван албум, до момента в който Фреди е жив. Въпреки, че към този момент е доста болен, той се връща в студиото, с цел да направи колкото може повече записи. Оставя и указания на останалите от Queen по какъв начин да довършат песните.

Последните вокали, които Фреди записва, са за песента от Made In Heaven Mother Love - в средата на май 1991 година

Преди последния куплет, Меркюри споделя, че има потребност от отмора и си потегля, а песента ще довърши като се върне идващия път. Той по този начин и не се връща в студиото и последният куплет е изпят от Брайън Мей. Фреди умира няколко месеца по-късно - през ноември 1991 година

Made in Heaven дебютира под номер едно в музикалните ранглисти на Англия, а от него са продадени 20 млн. копия по цялостен свят.

Две години преди този момент Фреди още веднъж беше отпред на класациите - през 1993 година с ремикс на соловата му ария Living On My Own, изработен след гибелта му.

Последно Queen издадоха музика с присъединяване на Фреди преди 8 години, когато дуетът с Майкъл Джексън There Must Be More to Life Than This излезе в компилацията Queen Forever. Парчето е от соловия дюбют на фронтмена Mr. Bad Guy.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg