3068 проектни предложения са подадени по процедурата Подкрепа за устойчиво

...
3068 проектни предложения са подадени по процедурата Подкрепа за устойчиво
Коментари Харесай

Над 3050 проектни предложения са подадени за енергийно обновяване на жилищния сграден

3068 планови оферти са подадени по процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоусторйство.

След голям публичен интерес през днешния ден сполучливо завърши кандидатстването по процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “, финансирана със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност, дирек " Зелена България “.

Към крайната дата – 01 юни 2023 година, 152 общински администрации подадоха общо 3068 планови оферти. Тяхната обща стойност надвишава няколко пъти разполагаемия бюджет. Размерът на плануванаъа безплатна финансова помощ (БФП) по процедурата е 1 129 881 600 лева, а на получените планови оферти е 3 972 426 084,04 лева

След приключването на крайния период следва оценяване и класиране на предложенията, като утвърдените многофамилни жилищни здания ще получат до 100% безплатна финансова помощ. Очакванията и изгодите за тях са да изпълнят главните цели на програмата подобрявайки своите енергийни характерности, достигайки клас на енергопотребление " В “, понижение на енергийното ползване на страната, съкращаване на излъчванията на парникови газове, реализиране на 30% икономисване на първична сила за всеки обект от жилищния сграден фонд, понижаване на разноските за сила подобрявайки изискванията и качеството за живот посредством софтуерно обновяване и модернизиране на сградния фонд.

Стартът на процедурата бе даден на 20.12.2022 година, като опция за кандидатстване получиха всички притежатели на многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност и са проектирани преди 26 април 1999 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР