303 шофьори са проверени за алкохол и наркотици в акция

...
303 шофьори са проверени за алкохол и наркотици в акция
Коментари Харесай

При акция на ROADPOL в Монтанско: 303 шофьори са проверени за алкохол и наркотици

303 водачи са тествани за алкохол и опиати в акция на ROADPOL в Монтанско.
Полицейската интервенция за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, инициирана от ROADPOL, бе извършена в дните от 6 до 12 декември. Контролът на пътя е проведен по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL, аналогични дейности са осъществени на територията на всички страни от Европа.
В хода на акцията на територията на област Монтана чиновниците на Пътна полиция са направили инспекции на 303 водачи на моторни транспортни средства. Установени са 8 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и един след приложимост на наркотични субстанции. Петима водачи са санкционирани за липса на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност”. В процентно изражение статистиката демонстрира, че 2.64% от тестваните водачи карат след приложимост на алкохол, а 0.33% от водачите - след приложимост на наркотични субстанции.
Причина за провеждането на сходен тип интервенции е, че пътнотранспортните катастрофи, породени от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, са със сериозен дял, а следствията от тях са доста тежки. Това е и претекст в календара на ROADPOL сходни дейности да бъдат планувани два пъти в годината – един път при започване на месец юни и един път при започване на месец декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР