300 лв. за първо нарушение и над 1000 за втори

...
300 лв. за първо нарушение и над 1000 за втори
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: В София има покачване на болните, ситуацията е тревожна

300 лв. за първо нарушение и над 1000 за втори при установяване на лице без маска в затворено помещение. Децата не е задължително да са с маска. Няма ясна преценка на колко години трябва да е детето, за да носи маска. Смята се обаче, че всички лица над 18 г. трябва да са с маска. Това коментира директорът на Столичната Регионална здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев.

Той посочи, че контрол за нарушенията има и се съблюдава каква е ситуацията след разхлабването на част от мерките.

Междувременно Данчо Пенчев е обезпокоен от данните, че от миналия ден София-град отново е в червената зона. Над 120 на 100 000 души е заболеваемост, посочи той.

" В София ситуацията започва да става тревожна и напрегната ", подчерта Пенчев.

Отчита се и повишаване на хоспитализациите в София-град, което е довело и до среща на държавния здравен главен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев с шефовете на големите столични болници, за да обсъдят ситуацията.

" Към момента мерките, които са либерализирани на територията на България, са внимателно прецезирани. Както виждате, отвориха се само някои молове и фитнес зали. Очакваме развитието на заболеваемостта, която ще ни даде индикация за това какво ще направим ", коментира пред бТВ Данчо Пенчев.

И потвърди, че заведенията няма да се отварят.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19255  Гърция с четирицифрен растеж на случаите на COVID-19 Гърция с четирицифрен растеж на случаите на COVID-19  Зам.-министър: Учителите са виновни, ще се имунизират Зам.-министър: Учителите са виновни, ще се имунизират  Личните лекари са в незнание за имунизациите Личните лекари са в незнание за имунизациите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР