300 000 тона зърно залежават в складовете в Русенска област,

...
300 000 тона зърно залежават в складовете в Русенска област,
Коментари Харесай

Милен Коев: 300 000 тона зърно залежават в складовете в Русенска област

300 000 тона зърно залежават в складовете в Русенска област, това сподели ръководителят на Регионалния съюз на фермерите " Дунавско зърно " Милен Коев в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус ".

Данните са на Областна дирекция " Земеделие ", посочи Коев.

Проблемът по думите му е доста сериозен, защото складовете са цялостни и зърното няма да може да бъде продадено до излизането на новата годишна продукция. Загубите за производителите за предходната година в народен проект са за над 800 милиона лв., акцентира Коев.

Според него обезщетения от спешния фонд на Европейския съюз няма да решат казуса.

" Ние не сме излезли да протестираме за пари. Ние желаеме поддръжката на страната като бранш, който създава ", съобщи ръководителят на Регионалния съюз на фермерите " Дунавско зърно ".

На днешния митинг той чака да се включат и зърнопроизводители от Румъния, а български производители на собствен ред ще се включат в митингите в прилежащата ни страна на 7 април.

" Надяваме се България, Румъния и Полша, да вървим комплект с настояванията си пред Европейската комисия, тъй като тези три страни в последна сметка заплатиха солидарността ", разяснява Коев.

Той изрази вяра, че след срещата с президента Румен Радев ще има развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР