30% увеличение на заплатите във Външно министерство. Такова предложение е

...
30% увеличение на заплатите във Външно министерство. Такова предложение е
Коментари Харесай

Служители в МВнР настояват за 100% увеличение на най-ниските заплати

30% нарастване на заплатите във Външно министерство. Такова предложение е направил министър Николай Милков към служебния министър председател Гълъб Донев, научи bTV. Синдикатите обаче упорстват за 100% растеж на най-ниските хонорари.

Реакцията на властта идва след декларираното желание за ефикасни протестни дейности на чиновниците от на следващия ден. Вчера те стачкуваха алегорично, като хвърляха жълти стотинки. Днес на постоянния брифинг заместник-външният министър Костадин Коджабашев посочи, че има положително предпочитание казусът с ниските заплати да бъде решен.
" Въпросът не е подложен един път и два пъти, извършени са срещи със синдиката, от 25 години заплатите са най-ниските и това не е целесъобразно, концепцията е да се притеглят млади фрагменти, които би трябвало с нещо да ги обезпечаваме ", добави той.
" Нашите претенции са за 100% нарастване на май-ниските заплати в системата, тъй като те са от порядъка на 800 до 1000 лв. и сами разбирате, че това не е по никакъв начин доста ", сподели Мартин Колев от Синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР