30% увеличение на заплатите би ни удовлетворило ако годината беше

...
30% увеличение на заплатите би ни удовлетворило ако годината беше
Коментари Харесай

Служителите на Външно спират работа в петък, искат 100 % увеличение на заплатите

„ 30% нарастване на заплатите би ни удовлетворило в случай че годината беше 2020, на този стадий това по никакъв метод не се вписва в нашите претенции. Ние желаеме 100% нарастване на най-ниските заплати в Министерството на външните работи /МВнР/, тъй като те са от порядъка на от 800 до 1000 лева От на следващия ден чиновниците ще бъдат на работните си места, само че работата ще бъде прекратена. “ Това съобщи ръководителят на синдиката на Министерство на външните работи Мартин Колев след седмичния брифинг в министерството.

„ Не сме желали среща нито с финансовото министерство, нито с други министерства, тъй като това е работа на нашето управление. Ние желаеме документално увещание, че нашите претенции ще бъдат посрещнати и задоволени, а до тогава ще продължат протестните дейности. От централното ръководство над половината от чиновниците са се оповестили в поддръжка на стачните претенции, тъй че чакаме от всички тях поддръжка “, изясни още Мартин Колев.

Протестиращите прецизираха, че с изключение на покачване на заплатите чиновниците желаят и нарастване на парите за командировка. „ 8,5 млн. лева са нужните средства от страната за 30% нарастване, а за двойно нарастване сумата е сред 20 и 30 млн., само че това са единствено парите за нарастване на заплатите, а както към този момент декларирахме, това не е задоволително “, разясниха те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР