30 жертви на домашно насилие са потърсили помощ и получили

...
30 жертви на домашно насилие са потърсили помощ и получили
Коментари Харесай

Десетки жертви на домашно насилие са получили помощ във Фонд ИГА

30 жертви на домашно принуждение са потърсили помощ и получили поддръжка във Фонд ИГА, оповестиха от неправителствената организация. Това стана ясно на заключителната конференция по Проект „ Програми и услуги за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение ”. Проектът се извършва от Фонд за предварителна защита на престъпността ИГА и се осъществя на територията на област Пазарджик в интервала 21 май-21 октомври 2019 година, по Договор за даване на безплатна финансова помощ, подписан с Министерство на правораздаването.
В рамките на плана са извършени обществени, юридически и психически съвещания с жертвите на домашно принуждение. 5 дами са настанени в Кризисен център. При 6 от жертвите домашното принуждение е било и с детайл на полово принуждение. Експертите на Фонда са създали и оценка на риска от осъществяването на наново правонарушение за 5 причинители на домашно принуждение. Проведен е обучителен семинар за 15 души, представители на институции, ангажирани с казуса домашно принуждение, и магистрати, работещи по използване ограниченията на Закона за отбрана от домашно принуждение. Освен даване на психическа, обществена и правна поддръжка на потърпевши от домашно принуждение и услуги по рехабилитация за причинители на домашно принуждение в границите на плана е нараснала компетентността на институциите за налагане на ограниченията за отбрана от домашно принуждение.
Като дълготрайна цел Фонд ИГА си слага задачата да се трансформира в център за оказване на помощ и поддръжка за потърпевши от домашно принуждение в Област Пазарджик. Резултатите от работата по плана на Фонд ИГА бяха показани пред представители на разнообразни институции, работещи с правонарушители и техните жертви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР