30-годишният треньор по гребане от клуб Хеброс“ Златко Караиванов спаси

...
30-годишният треньор по гребане от клуб Хеброс“ Златко Караиванов спаси
Коментари Харесай

Като на кино: Възрастна плодивчанка се качи на пристана и скочи в дълбоките води на Гребния канал, но...

30-годишният треньор по гребане от клуб „ Хеброс “ Златко Караиванов избави жена, която пробвала да постави завършек на живота си и сама да се удави в Гребния канал в Пловдив. Екшънът се е разиграл в ранните часове на днешния ден – малко след 6:30 сутринта, оповестява " Марица ".

Тогава старата дама се качила на един от пристаните на Гребната база. Огледала се дали някой не я гледа и хвърлила чантата си в дълбоките води на канала. Секунди по-късно самата тя скочила във водата.

За благополучие наоколо били Златко Караиванов и тъстът му Станислав Стоянов, които се подготвяли за първата подготовка по гребане за деня. След като видели по какъв начин дамата се мята в мътните води, те незабавно скочили след нея, в опит да я спасят.

Успели да я извадят на пристана, само че дамата към този момент се била нагълтала с вода и нямала пулс. Незабавно спортистите почнали битка за живота на дамата, включваща опити за възкръсване, сърдечна и дихателна реанимация. Животоспасяващите дейности траяли към шест минути, които се сторили като цяла безкрайност на доблестните мъже, които дали всичко от себе си, с цел да спасят удавницата.

Изведнъж, като на кино, дамата се върнала към живот – изплюла погълнатата вода и още веднъж поела глътка въздух. В полунесвяст промълвила, че се е подхлъзнала и е паднала в канала, само че спортистите не повярвали на тези думи, защото всичко се случило пред очите им.

Минута по-късно пристигнали чиновници на полицията и „ Спешна помощ “. Жената била откаранa неотложно в болница за прегледи и спомагателни процедури. Единствено бързата интервенция на Златко Караиванов и Станислав Стоянов е предотвратила следващия драматичен случай под тепетата, настояват очевидци на екшъна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР