30-годишният рапър е първият музикант извън света на класическата музика

...
30-годишният рапър е първият музикант извън света на класическата музика
Коментари Харесай

Кендрик Ламар е първият рапър с "Пулицър"

30-годишният рапър е първият музикант отвън света на класическата музика и джаза, печелил в тази категория

Американският рапър Кендрик Ламар стана първият хип-хоп музикант, спечелил премията " Пулицър " за музика. Носителите на влиятелните американски награди, които се връчват за достижения в публицистиката и изкуствата, бяха оповестени нощес.

Ламар завоюва с албума си Damn ( " По дяволите " ), който обра и значително " Грами " и други награди през миналата година. 30-годишният рапър е първият музикант отвън света на класическата музика и джаза, печелил в тази категория, отбелязва Reuters.Бордът на премиите дефинира Damn като " виртуозна сбирка песни с достоверен език и динамичен темп, която улавя комплицирания живот на актуалните афроамериканци ". В албума се усещат джаз и блус въздействия, преплетени с лирика за любовта, религията, персоналните борби на Ламар и расовата политика в Съединени американски щати.

Той беше на върха на класацията " Билборд топ 200 " три поредни седмици след излизането му и донесе на музиканта 5 награди " Грами ". Но даже в годината, в която рапът публично задмина рок музиката като най-популярен жанр в Съединените щати, Damn не съумя да вземе най-желаното " грамофонче " - за албум на 2017 година Той е присъждан единствено два пъти на хип-хоп албуми - The Miseducation of Lauryn Hill на Лорин Хил и Speakerboxxx/The Love Below на " Ауткаст ".

Другите наградени

New Yorker и New York Times взеха премията за публицистика в интерес на обществото за разкритията си за Харви Уайнстийн, дали подтик на световните придвижвания против половото принуждение #MeToo и Time`s Up.
Наградата за прозаичност отиде при Less на Андрю Шон Гриър, разказ за публицист, който се бори с чувството за неуспех на прага на 50-годишнината си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР