30-годишната жена в Русе, която беше убита, е била изнасилена

...
30-годишната жена в Русе, която беше убита, е била изнасилена
Коментари Харесай

Младен Маринов: Убитата в Русе журналистка е била изнасилена

30-годишната жена в Русе, която беше убита, е била изнасилена преди този момент. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов. „ Изпратил съм в Русе най-хубавите експерти, които работят по убийства. Става дума за обезчестяване с последвало ликвидиране на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на локална телевизия. Беше осъществен още един оглед на мястото, закрепени са и конфискувани голям брой находки, в това число и генетичен материал “, сподели още Маринов и уточни, че чиновници на института по криминология към този момент откриват ДНК профил.

„ Работи се във връзка с лица от престъпния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша инспекция – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и очевидци, с цел да се стигне до причинителя. Работи се и с най-близкото обграждане на потърпевшата, с цел да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално ликвидиране “, разяснява Маринов.

Попитан по какъв начин ще разяснява пътния случай, при който беше наранена дамата на Волен Сидеров, Маринов отговори: „ По отношение на ПТП-то е открито, че суданският жител е управлявал автомобила със удостоверение за ръководство, което не важи в България. За това му е формиран акт и автомобилът е дерегистриран и спрян от придвижване “.

Той уточни, че казусът с оставките на министри постоянно е отворен. „ Оставката ми е в джоба, тъй че когато ми бъде поискана, съм подготвен да я дам, в случай че сме сбъркали. Разбирам реакцията на господин Сидеров, тъй като е обиден човек от неговото семейство, само че не трябва да прекрачваме закона в нито един случай “, разяснява Маринов.

Във връзка с рецензиите на главния прокурор във връзка с „ Икономическа полиция “, министърът отговори, че ги приема. „ Главният прокурор е индивидът, който има най-пълно наблюдаване както върху активността на полицията, по този начин и на прокуратурата. И проблеми в едната води до проблем с целия развой по следствие на незаконната активност. Така че аз ще направя разбор и ще подхваща съответните ограничения. Винаги съм изхождал от това дали човек е експерт или не и всеки, който не дава отговор на упованията на експедитивност и качество на работа, ще отпада “, разяснява Маринов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР