30-годишен българин реши 100-годишна задача по квантова физика и даде

...
30-годишен българин реши 100-годишна задача по квантова физика и даде
Коментари Харесай

Българин реши 100-годишна задача на Айнщайн

30-годишен българин реши 100-годишна задача по квантова физика и даде отговор на спор сред , Ервин Шрьодингер и Нилс Бор.
Откритието на доктор Златко Минев потвърждава, че квантовите стокове могат да бъдат планувани и даже следени. Завършилият в Йеил Минев създава система за противоположна връзка, която управлява бъдещето на квантовите скокове, като ги „ хваща “ и „ връща “.
 Правилото за двата часа на Айнщайн Правилото за двата часа на Айнщайн
Пoвeчeтo хoрa cмятaт, чe врeмeтo, в кoeтo нe прaвим нищo, e прoпилянo врeмe. Нo нe нa тoвa мнeниe ca някoи oт нaй-вeликитe умoвe, живeл...
Благодарение на младия българин, квантовите компютри ще могат да вземат решение задания, които даже за милион години не могат да бъдат решени от класическите компютри. Според специалисти откритието може да донесе даже Нобелова премия на младия академик.
Проектът на доктор Минев е определен за най-хубаво изобретение по математически и физически науки в Top 50 Discoveries of the Year на списание Discover. Статията, оповестена в Yale News, е приета за най-четена и харесвана през 2019 година.
30-годишният българин преподава в безвъзмездна и свободна за всеки лятна школа за квантови калкулации Qiskit.
В нея членуват над 4000 студенти. Удостоен е с премията на Йейл „ Yale-Jefferson “ за публични заслуги, по отношение на учредената и ръководена от него през 2012 г организация Open Labs за ентусиазъм и отваряне на кариерни благоприятни условия към науката на младежи, написа burgasnovinite.bg.
 10 двойкаджии, които трансформираха света 10 двойкаджии, които трансформираха света
Това е прегледен образец за това по какъв начин от време на време цялостни двойкаджии в учебно заведение могат да се трансфорат в гениални учени, писатели, композитори, п...
В момента доктор Минев работи в Ню Йорк – в изследователския екип на IBM Quantum. Разработките му са в региона на квантовата физика.
А през октомври доктор Златко Минев получи премията „ Джон Атанасов “. През тази година Минев става един от 35-те „ Глобални иноватори на възраст под 35 “ в категорията „ Визионери “ в класацията на MIT Technology Review.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР