30 години след падането на Желязната завеса повечето жители на

...
30 години след падането на Желязната завеса повечето жители на
Коментари Харесай

Pew Research Center: В България най-много тъгуват за комунизма

30 години след рухването на " Желязната завеса " множеството поданици на Източна Европа утвърждават политическите икономическите свободи, които им подари краха на комунизма. Но това не значи, че те са удовлетворени от обстановката в своята страна. Резултатите от изследване, извършено в 16 страни от Pew Research Center демонстрират, че както доста поданици на Западна Европа, по този начин и тези от някогашния Източен блок са недоволни от своето икономическо и политическо управление, написа Handelsblatt.
Съгласно резултатите от анкетата 77% от българите са удовлетворени от Европейския съюз. От анкетата излиза наяве, че съветският президент Владимир Путин е най-популярен в България, Гърция и Словакия. 62% % от българите смятат, че Владимир Путин води вярна интернационална политика. С минимум доверие той се употребява в Швеция Полша и Украйна.
Подобряващите се условия на живот, равнището на образованието и гордостта от личната страна са измежду най-важните аргументи за това за какво множеството поданици на Източна Европа избират сегашното от комунистическото минало. Повечето от интервюираните руснаци, украинци и българи, обаче, считат че множеството поданици на техните страни живеят по-зле, в сравнение с преди. Така 53% от руснаците смятат, че икономическата обстановка през 2015 година се е влошила спрямо времето до разпада на Съюз на съветските социалистически републики.
Във всички страни обект на проучването от Централна и Източна Европа множеството респонденти подлагат на критика това, че политическите елити са извлекли от измененията повече полза, в сравнение с елементарните жители. Това се пресича с популистките трендове в някои западноевропейски страни, като Италия.
Докато в някогашния Източен блок съвсем половината от интервюираните считат, че бъдещото потомство ще живее в по-благоприятна финансова обстановка, то във Франция, Италия, Англия и Испания в това имат вяра единствено една четвърт от респондентите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР