30 футболисти са номинирани в листата на Конфедерацията по футбол

...
30 футболисти са номинирани в листата на Конфедерацията по футбол
Коментари Харесай

Салах, Мане, Моузес и футболист на Мъри номинирани за №1 на Африка

30 футболисти са номинирани в листата на Конфедерацията по футбол на Африка (КАФ) за състезател номер 1 за годината на този континент. Водещите кандидати за наградата са звездите от британската Висша лига Виктор Моузес (Челси и Нигерия), Мохамед Салах (Ливърпул и Египет), Садио Мане (Ливърпул и Сенегал).

Другите впечатляващи имена са Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд и Габон), Венсан Абубакар (Порто и Камерун), Наби Кейта (РБ Лайпциг и Гвинея), Ерик Бей (Манчестър Юнайтед и Кот д'Ивоар).

През предходната година състезател номер 1 на Черния континент стана Риад Марез, нападател на Лестър.
Церемонията по връчването на премиите в няколко категории ще се организира на 4-и януари 2018-а година в Акра (Гана). А измежду номинираните за футболист на годината на Африка попада и нападателят Жуниор Кабананга, който е национал на ДР Конго, само че другояче се състезава за водения от Станимир Стоилов казахстански първенец Астана.

Победителят ще бъде определен от гласовете на старши треньорите, техническите шефове на националните тимове, членовете на техническия комитет на КАФ и на Комисията за развиване на африканския футбол, както и панел от медийни специалисти и самостоятелни публицисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР