3 са основните промени в Закона за пътищата, каза пред

...
3 са основните промени в Закона за пътищата, каза пред
Коментари Харесай

Георги Гълъбов: Промените в Закона за пътищата трябваше да се случат много по-рано

3 са главните промени в Закона за пътищата, сподели пред БНР депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.
Първата е обвързвана с събитието, че ще се заплащат до 3 санкции (300 лева е оптималната глоба) за липса на винетка в границите на една календарна година, уточни той и изясни, че този текст ще влезе в действие със задна дата от 1 януари 2019 година По думите му всички санкции, платени над тези 3 за година, ще бъдат възобновени.
Втората смяна касае сбърканите винетки, уточни Нанков и добави третата смяна, с която ползвателят ще получава уведомление за изтичаща винетка. 90% от измененията са ориентирани към потребителите , сподели депутатът. 
Според него приходите няма да намалеят : " Целта на тол системата не е толкоз да се глобява, едвам се заплащат дължимите такси, т.е. да нямаме толкоз извършители на пътя ".
По проблема Пролеша десетки хиляди водачи ще получат отплата за надвнесени санкции , безапелационен бе Николай Нанков.  " Промените трябваше да се случат доста по-рано и трябваше да бъдат ориентирани към логическо довеждане докрай на процеса по административно обслужване на жителите, тъй че да не се стига до тази обстановка ", съобщи в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Георги Гълъбов от протестиращите от Пролеша по отношение на измененията в Закона за пътищата, които бяха прети през вчерашния ден с единогласие. 
Според него е неуместен коментарът на АПИ, че санкциите са част от приходите :
" Няма естествена страна, работеща на господство на закона и почитание на личните си жители, която да си пресмята бюджета на база на санкции. Това значи, че цялата процедура по административно обслужване ще е ориентирана точно върху това на жителите да им се дават условия те да нарушават закона ".
По думите му това е неприятна наклонност
" Надявам се след този случай да се промени маниерът на държание на вземащите решения . Това няма да е методът. Всички сме длъжни да съблюдаваме закона, само че има обстановки, при които автоматизацията, която се постанова с новите средства за надзор, води до неуместни случаи ". Интервютата чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Анастасия Крушева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР